41 werknemers ontslagen bij Company of Heroes-studio Relic Entertainment

41 werknemers ontslagen bij Company of Heroes-studio Relic Entertainment

Vorige week werd nog aangekondigd dat de studio onafhankelijk werd

Company of Heroes-ontwikkelaar Relic Entertainment heeft 41 mensen ontslagen.

"Het is nooit een gemakkelijk besluit om mensen te ontslaan, en het doel is om Relic de best mogelijke kans op overleven te geven in deze steeds vluchtiger wordende industrie", aldus de ontwikkelaar. "Het heeft geen betrekking op de expertise, passie of het karakter van de getroffen werknemers."

Hoewel Relic zelf niet naar buiten heeft gecommuniceerd om hoeveel ontslagen het gaat, liet producent Robyn Smale weten dat het om 41 mensen gaat.

Afgelopen week kondigde Sega, de voormalige eigenaar van Relic Entertainment, aan dat het de studio verkocht en dat Relic onafhankelijk werd. De ontslagronde lijkt hier dan ook mee samen te hangen - zonder een uitgever die de studio ondersteunt, gaat de hand mogelijk op de knip.

"We zijn enthousiast over het volgende hoofdstuk van Relic", liet de ontwikkelaar vorige week nog weten. Het bedrijf heeft beloofd Company of Heroes 3 te blijven ondersteunen. De studio is ook bekend van de Dawn of War-games, en recentelijk ontwikkelde het nog Age of Empires 4.

Overigens werden er in de lente van 2023 - toen Relic nog onderdeel was van Sega - ook al 121 werknemers bij de studio ontslagen. "Dit gebeurt in een tijd waar externe factoren onze industrie meer dan ooit uitdagen, en we hebben de beslissing gemaakt onze organisatie te herstructureren om een maximale focus op onze belangrijkste franchises te hebben", zo meldde het bedrijf toen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou