12 GB geheugen lijkt bevestigd voor RTX 4070

12 GB geheugen lijkt bevestigd voor RTX 4070

MSI registreerde al veel RTX 4070's in productregister

Voor de nog aan te kondigen RTX 4070 lijkt 12 GB het standaardvolume aan videogeheugen te worden.

Dat blijkt uit een uitvoerige productregistratie van onder meer MSI, via de Euraziatische Economische Commissie (EEC). De Taiwanese hardwarefabrikant registreerde maar liefst tien nieuwe videokaarten, waarvan acht nieuwe RTX 4070-modellen, elk met klaarblijkelijk 12 GB aan VRAM.

Hoewel een EEC-registratie niet per definitie leidt tot de daadwerkelijke productie, is het portaal een vaste bron voor betrouwbare lekken rondom hardware. Niet alleen verklappen de geregistreerde namen dat selecte merken zich bezigen met nog onaangekondigde chips; meer dan eens lekken ook specificaties als deze uit namen en modelnummers. Vaak worden EEC-registraties al enkele weken voor een officiële onthulling ingediend. 

Vanuit gpu-fabrikant Nvidia is de RTX 4070 nog niet officieel aangekondigd, al lekte er in de afgelopen maanden wel meer informatie over het bestaan van de nieuwe en vooralsnog zwakste Ada Lovelace-kaart. Volgens ingewijden zou de kaart op zijn vroegst in april 2023 kunnen verschijnen, al is nog onduidelijk wanneer Nvidia de RTX 4070 precies uit de doeken doet. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou