Wooting onthult UwU-toetsenbordje voor osu!-spelers

Wooting onthult UwU-toetsenbordje voor osu!-spelers

De Nederlandse toetsenbordfabrikant Wooting heeft de Wooting UwU onthuld: een speciaal voor ritmegame osu! gemaakt toetsenpaneeltje.

De Wooting UwU moet met slechts drie mechanische toetsen Wootings kleinste toetsenbord tot dusver vormen. Voor de meeste fervente osu!-spelers zijn meer knoppen niet nodig, al leunt het competitieve ritmespel wel hevig op de responsiviteit van de apparatuur.

Over precieze specificaties werd rond de initiële onthulling niet gesproken, maar Wooting laat wel weten dat het keyboard over 'rapid trigger' beschikt, een responsieve schakeltechniek die tot dusver exclusief is voor Wootings eigen Lekker-schakelaar. Met alle waarschijnlijkheid maakt UwU dus, net als recente Wooting-toetsenborden, wederom gebruik van die magnetische switches.

Onder de drie primaire toetsen lijkt het toetsenbord nog drie non-mechanische sneltoetsen mee te nemen. Deze zullen in standaardvorm hoogstwaarschijnlijk dienstdoen als snelkoppelingen naar alternatieve functielagen, al liet Wooting ook weten dat de keypad volledig zelf in te richten is in functionaliteit, net als elk ander Wooting-toetsenbord  — waarschijnlijk wederom via het eigen Wootility

Drie verschillende varianten van de Wooting UwU, in verschillende kleuren, met en zonder rgb-verlichting.

Naast de fijnere technische details ontbreekt voor nu ook een adviesprijs voor het UwU-bordje. Wel zou aanstaande 6 april een voorbestellingscampagne aftrappen, waarvan geïnteresseerden via de officiële productpagina op de hoogte kunnen blijven. Daar wordt tevens geschat dat de Wooting UwU medio augustus 2023 verscheept wordt.

De Wooting UwU vormt het zesde op zichzelf staande toetsenbord van de Nederlandse fabrikant, welke sinds 2016 actief is met de productie van eigen toetsenborden. Momenteel levert Wooting enkel de Wooting Two HE (199,99 euro) als full-size toetsenbord en de compact gevormde Wooting 60HE (179,99 euro), beide standaard met Hall-effect Lekker-schakelaars.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou