Windows 11 krijgt eigen menu voor rgb-instellingen

Windows 11 krijgt eigen menu voor rgb-instellingen

Nieuwe testversies van Windows 11 lijken het mogelijk te maken rgb-instellingen op apparatuur aan te passen vanuit het besturingssysteem zelf.

De nieuwe menu-opties werden aangetroffen door softwarehistoricus Albacore op Twitter. In een recente testomgeving van Windows is een nieuw 'verlichting'-paneel te vinden in het personalisatiemenu. Aldaar lijken verschillende rgb-apparaten door Windows herkend te worden, met in ieder geval de mogelijkheid om alle apparatuur direct af te stemmen op de Windows-accentkleur, vaste kleuren of regenboogeffecten.

Verdere mogelijkheden werden door Albacore niet uitgelicht, maar de software-expert meent dat plannen voor een rgb-menu in Windows al uit 2018 stammen. Sommige kenners meenden dat Windows' eigen rgb-onderneming sindsdien stilletjes geannuleerd was, maar inmiddels lijkt Microsoft de nieuwe feature dan toch uit te willen rollen. 

Vooralsnog lijkt Windows' rgb-instellingen wel beperkt tot externe apparatuur, specifiek over usb aangesloten. Onduidelijk is nog of Microsoft uiteindelijk ook rgb-hardware — denk aan videokaarten, ventilatoren en werkgeheugen — mee wil nemen in het verlichtingsmenu. 

Het feit dat de nieuwe Windows-functionaliteit momenteel in een semi-publieke testfase lijkt te verkeren, geeft aan dat de daadwerkelijke uitrol van het menu mogelijk al nabij is. Microsoft zelf heeft nog geen indicatie afgegeven wanneer het rgb-menu ook op de consumentenversie van Windows 11 meegenomen wordt. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou