ROG Flow Z13 belooft high-end gaminglaptop in tablet-vorm
Gamer.nl
Nieuws

ROG Flow Z13 belooft high-end gaminglaptop in tablet-vorm

Als onderdeel van de jaarlijkse CES-aankondigingen onthult Asus deze week de ROG Flow Z13, een krachtig gamesysteem in de vorm van een stevig tablet.

De ROG Flow Z13 lijkt, kort door de bocht, de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde ROG Flow X13. Waar de Flow X13 high-end gameprestaties in een Chromebook-achtige vorm duwde, lijkt de Flow Z13 vol op het tablet-unicum in te zetten. Het systeem bestaat uit een circa 12 millimeter dik 13,4 inch-tabletje (inclusief kickstand) en een los te koppelen toetsenbordklep met per-key rgb-verlichting.

Achter het 1080p/120Hz-touchscreen (dan wel 4k op 60 hertz) schuilt een met vloeibaar metaal gekoelde Intel Core i9-12900H, 16 GB aan LPDDR5-geheugen en Nvidia's GeForce RTX 3050 (Ti) op maximaal 40 watt. Daarnaast is een optie zonder toegewijde gpu evenals onderweg, waarbij enkel de geïntegreerde Intel Iris Xe-component het grafische werk afhandelt.

©GMRimport

Met de komst van Alder Lake-processor is het nu ook mogelijk om de Flow-apparaten uit te rusten met PCIe 4.0-ssd's, met vooralsnog een keuze tussen 512 GB of 1 TB aan opslag. In hoeverre dat verder uit te breiden is, blijft nog even onbekend. Qua werkgeheugen topt het tablet in ieder geval af op de standaard inbegrepen 16 GB.

ROG's nieuwe Flow Z13 is daarnaast ook nog compatibel met de externe ROG XG Mobile-gpu, waarin onder meer een zwaarder beladen (mobiele) RTX 3070 of RTX 3080 mee ingeschakeld kan worden. Als nieuwigheid voor CES dit jaar introduceert ROG een alternatieve XG Mobile, waar ditmaal de nieuwe Radeon RX 6850M XT van AMD verwelkomd wordt.

Los van hardware- en schermtechnische specificaties wordt de Flow Z13 relatief luxe uitgerust. De schermen zijn ongeacht resolutie en snelheid bedekt met Gorilla Glass, op kleurrealisme gevalideerd door Pantone en ook de ruimere 16:10-schermverhouding en 100% sRGB-dekking keren terug op deze Flow-opvolgers.

©GMRimport

Qua I/O verandert er, ten opzichte van de Flow X13, niet enorm veel. Wel ondersteunt een van de twee usb-c-aansluitingen nu Thunderbolt 4, inclusief DisplayPort 1.4-uitvoer met ondersteuning voor Nvidia's G-Sync. Beide c-poorten bieden daarnaast weer stroomvoorziening richting het systeem, ditmaal tot maximaal 100 watt.

Precieze prijzen en releasedata zijn voor de nieuwe Flow Z13-modellen nog niet vrijgegeven. Historisch gezien, zal het niet lang na de CES-onthullingen duren voordat Asus die details per regio deelt. Ter referentie: de lichtste afstelling van de ROG Flow X13 (exclusief ROG XG Mobile) kende bij diens lancering in de Benelux een richtprijs van 1.599 euro. 

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Rusland wil beslag op activa van World of Tanks-studio's leggen
Gamer.nl
Nieuws

Rusland wil beslag op activa van World of Tanks-studio's leggen

Topmannen zouden 'extreme activiteiten' steunen

De Russische overheid probeert beslag te leggen op de activa van World of Tanks-ontwikkelaars Wargaming en Lesta Games.

Russische staatsmedia claimen dat topmannen achter de studio's van extreme activiteiten gerelateerd aan hun ondersteuning van Oekraïne worden beschuldigd (via Eurogamer), en dat de Russische overheid daarom controle over de studio's wil krijgen.

Als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne werd de ontwikkeling van World of Tanks en de diverse spin-offs in 2022 onder een andere studio ondergebracht. Wargaming vertrok uit Rusland en Wit-Rusland, terwijl de kantoren in Moskou, Minsk en Sint-Petersburg onder de naam Lesta Games doorgingen. Daardoor bestaan er nu in feite twee bedrijven achter de World of Tanks-franchise en twee versies van de game.

Rusland wil nu zowel de aandelen van Lesta-eigenaar Malik Khatazhaev als Wargaming-eigenaar Viktor Kisly overnemen. Dit omdat Wargaming Oekraïne zou steunen. Beide heren zouden volgens Rusland onderdeel uitmaken van "een associatie die extreme activiteiten uitvoert". Ook een in-game campagne in World of Tanks waarbij er geld voor ambulances in Oekraïne werd opgehaald zou als voorbeeld worden genoemd.

Lesta Games laat op zijn beurt weten niets tegen de wet te hebben gedaan of informatie te verbergen, en zich dan ook geen zorgen te maken over de situatie. Wargaming benadrukt niet meer actief te zijn in Rusland en Wit-Rusland.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Systeemeisen van Elden Ring Nightreign bekendgemaakt
Gamer.nl
Nieuws

Systeemeisen van Elden Ring Nightreign bekendgemaakt

Game komt op 30 mei uit

Fromsoftware heeft de systeemeisen van de pc-versie van Elden Ring Nightreign naar buiten gecommuniceerd.

De minimale systeemeisen luiden als volgt:

  • OS: Windows 10

  • Processor: Intel Core 15-10600 of AMD Ryzen 5 5500

  • Geheugen: 12GB RAM

  • Graphics: Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB of AMD Radeon RX 580 4 GB

  • Opslagruimte: 30GB

  • DirectX: DirectX 12

  • Geluidskaart compatibel met Windows

En dit zijn de aanbevolen systeemeisen van de game:

  • OS: Windows 11

  • Processor: Intel Core 15-11500 of AMD Ryzen 5 5600

  • Geheugen: 16GB RAM

  • Graphics: Nvidia GeForce GTX 1070 8 GB of AMD Radeon RX Vega 56 8 GB

  • Opslagruime: 30GB

  • DirectX: DirectX 12

  • Geluidskaart compatibel met Windows

In Elden Ring Nightreign kunnen spelers met z’n drieën op avontuur gaan – of desgewenst alleen – en verkent men Limveld, een verdraaide versie van Limgrave. In dit nieuwe en tegelijk herkenbare gebied moet men drie in-game dagen zien te overleven tussen de vele vijanden en gevaarlijke bazen, waarna men de Nightlord mag proberen te verslaan en krachtige items ontvangt die bij de volgende sessie helpen.

Elden Ring Nightreign is vanaf 30 mei verkrijgbaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. De basiseditie van het spel kost 39,99 euro.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!