Philips onthult gamingmerk Evnia

Philips onthult gamingmerk Evnia

De monitortak van Philips (TP Vision / MMD) heeft gamingmerk Evnia officieel onthuld. Onder Evnia wil de fabrikant inclusieve gamingproducten leveren.

Evnia trapt binnenkort af met een eerste reeks monitoren, alsmede een eigen gamingmuis, -headset, deskmat en mechanisch toetsenbord. De Evnia-producten worden daarbij opgedeeld in drie groepen: de 7000- en 8000-series voor de allerbeste specificaties en draadloze luxe (over 2,4 GHz en Bluetooth) en de 5000-serie als bedrade middenmoot. Een betaalbare 3000-serie van producten, bijvoorbeeld zonder rgb-verlichting en met ietwat verlaagde specificaties, moet later volgen.

In het kader van duurzaamheid worden veel van de Evnia-producten (deels) vervaardigd uit gerecycled materiaal. In de monitormarkt zou dat een primeur zijn; componenten van de standaarden zouden voor het eerst van hergebruikte stoffen gemaakt zijn.

Evnia trapt af met brede MiniLED-monitor

De eerste Evnia-monitor betreft het 34M2C7600MV-model, een 34 inch groot, gebogen uwqhd-beeldscherm (21:9), met een beeldverversing tot en met 165 hertz. Het achterliggende 8-bit VA-paneel wordt aangelicht door MiniLEDs met 1152 lokale dimmingzones, welke met 1400 nits piekhelderheid een DisplayHDR 1400-certificaat behalen.

Evnia's eerste vlaggenschip kent een responstijd van 2,5 milliseconde (GtG) en moet daarnaast het merkloze Adaptive Sync ondersteunen. Dat laatste zou voor alle volgende Evnia-monitoren moeten gelden, al kijkt het ontwikkelteam nog naar mogelijke integraties van AMD's FreeSync (Premium Pro) en/of Nvidia's G-Sync.

De Philips Evnia 32M2C7600MV moet in december verkrijgbaar zijn, tegen een adviesprijs van 2.069 euro.

Philips' Evnia uwqhd-monitor in gebruik met Forza Horizon 5.
De Ambiglow-verlichting achterop een Philips Evnia-gamingmonitor.
Zijaanzicht van een gebogen Philips Evnia 7000-monitor op uwqhd-resolutie. Afgebeeld op het scherm is een scene uit Marvel's Spider-Man.
De rgb-banier en Ambiglow-verlichting achterop een Philips Evnia 7000-monitor.
Close-up van de Philips Evnia 7000 draadloze headset.

Meer monitoren, op onder meer oled

Alvast getoond tijdens het onthullingevenement, maar pas later op de planning zijn een drietal alternatieve monitoren. Zo is 42M2N8900 een 42 inch grote, geheel vlakke oled-monitor op traditionele 4k-resolutie, met een door Philips overgeklokte verversratio tot 138 hertz. Standaard klokt het scherm 120 hertz, met console-compatibiliteit over hdmi 2.1. De haast televisie-achtige monitor krijgt een adviesprijs van 1.959 euro toegewezen.

Ook de 34M2C8600 speelt in op beeldende luxe, met een gebogen ultrawide-monitor met achterliggende qd-oled-technologie. Deze monitor moet tot 175 hertz beeldverversing klokken, met voor oled-technologie typerende responstijden á 0,1 milliseconde. De adviesprijs bedraagt 1.849 euro.

Als minder premium ingestoken product werd ook een eerste Evnia 5000-monitor gedemonstreerd gedurende het onthullingsevenement, zonder Ambiglow dus. De Evnia 27M2C5500W speelt in op de esporter, met een 27 inch gebogen qhd-monitor op 240 hertz. De achterliggende technologie betreft hier een VA-paneel, met een beloofde responstijd van 1 milliseconde (GtG). Het snellere scherm moet in januari officieel verschijnen, met een adviesprijs van 549 euro.

Achterzijde van een Philips Evnia uwqhd-monitor.

Ambiglow en rgb-balken als unicum

Uniek aan het ontwerp van de Evnia-monitoren is, naast de steevast witte behuizingen voor 7000-producten, de introductie van Ambiglow: een adaptatie van Philips' kenmerkende Ambilight-achtergrondverlichting. Door middel van felle rgb-diodes aan de achterzijde van de monitor, kunnen beeldkleuren (of andere rgb-profielen) op de wand achter de schermen geprojecteerd worden. 

Als kenmerkend stijlelement zet Philips een rgb-banier op het gros van de Evnia-producten. Monitoren, muizen en headsets vertonen elk een gecentraliseerde lichtbalk, bestaande uit meerdere, programmeerbare rgb-diodes. Daarnaast bestaan veel van de producten uit polygoon-achtige 'vlakken' (zoals achterop monitoren of in het chassis van de muizen), een ontwerpkeuze die bij Philips de codenaam 'Pixel' toegewezen kreeg. 

Voor het aansturen van de verlichting (alsmede Ambiglow en andere gebruiksinstellingen) rolt Philips het zogenaamde P-Center als software uit. Persoonlijke profielen voor P-Center kunnen tevens online worden opgeslagen, zodat gebruikers ze overal terug kunnen halen. 

Foto van het Philips Evnia 7000 draadloze, mechanische toetsenbord.
Close-up van het Philips Evnia 7000 draadloze, mechanische toetsenbord.
Close-up van het Philips Evnia 7000 draadloze, mechanische toetsenbord.
Foto van Philips' Evnia 7000-muis.
Foto van de onderzijde van een vroege sample van Philips' Evnia 7000-muis.

Ook muizen, toetsenborden en meer van Evnia

Wat betreft specificaties voor eigen invoerapparatuur speelt Philips op safe, zo stelt productaanvoerder César Acosta zelf. De reeds onthulde Evnia-muizen zijn aangedreven door de veelal geprezen optische sensoren van PixArt (vooralsnog in 16.000 of 20.000 DPI) en het toetsenbord maakt gebruik van Cherry MX-schakelaars, zij het ogenschijnlijk nog enkel in de lineaire uitvoering. Van de draadloze Evnia 7000-headset worden 50 millimeter drivers beloofd, met ondersteuning voor DTS Surround.

Verdere details over de Evnia-randapparatuur blijven voorlopig nog uit. Duidelijk is wel dat de 7000-uitvoering van de apparaten steevast bedraad en draadloos gebruikt kan worden, terwijl de 5000-reeks wireless weer in de ban doet. Uit beeldmateriaal in de presentatie wordt duidelijk dat de toekomstige 3000-serie ook de rgb-elementen zal strippen, om kosten verder te drukken.

Philips noemde vooralsnog geen prijsindicaties voor de vele andere producten, laat staan een precieze roadmap voor de verdere uitrol van de portfolio. Wel werd aangekondigd dat Evnia direct samenwerkingen aangaat met esporters, zoals Sylvia 'QueenArrow' Gathoni en Team Vitality. De spelers van Team Vitality stappen binnenkort volledig over op monitoren en randapparatuur van Philips' Evnia. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Onder Evnia wil de fabrikant inclusieve gamingproducten leveren" En wat bedoelen ze dan met "inclusieve"? Vind het sowieso maar lelijke designs.

0
test

@SuperDre klopt maar TP Vision is ook gewoon Chinees troep met een Philips logo er op.

0
test

@hulstpower To be fair, ze schijnen voor sommige van deze displays panelen te outsourcen bij LG (oled) en Samsung (qd-oled). Dit zou een mooi moment kunnen zijn voor TP Vision om met Philips' nieuwe tak meer op het niveau van de concurrentie te komen. Sowieso komt dit ook van het moederbedrijf wat ook AOC runt. In mijn ervaring zijn dat vaak prima gamingmonitoren, zeker voor de prijs. Maar goed, Evnia moet zich daarin nog wel bewijzen natuurlijk.

0
test

@hulstpower nouja, chinees troep? Hoop van die TP vision monitoren zijn gewoon goed hoor.

0
test

@SuperDre Dat hebben ze nooit echt heel concreet gedefinieerd; vond ik ook een beetje opmerkelijk. Het merk werd onthuld met een van de eerste vrouwelijke, Afrikaanse esporters als gezicht (zie ook de video hierboven), maar daar bleef het eigenlijk bij. Zij stelde zelf overigens dat ze liever niet heeft dat vrouwelijke gamers echt als afzonderlijke groep wordt gezien. De productmanager meent wel dat het Pixel-ontwerp en zeker de lichte tinten wat meer verwelkomend moeten voelen voor casual en non-gamers. Dit wordt ook niet expliciet zo gezegd, maar ik neem aan dat ze daarmee bedoelen niet mee te willen doen aan de standaard zwart/rood/techno/draken-trends.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Jajaja dus het enige inclusieve is dat er geen zwart maar beige wordt gebruikt maar verder zit er wel rgb op.. gaming is toch al super inclusief? Lijkt me vooral een marketing praatje, het lijkt er vooral op dat het een interieur vriendelijk uiterlijk moet hebben maar dat maakt gamers vaak geen reet uit

0
test

@Improv Dat beige is eigenlijk gewoon koud wit, maar het is lastig te zien met de sfeervolle onderbelichting van het evenement. Zorgde er wel voor dat de rgb/Ambiglow wat meer 'popt', dus snap de keuze.

0

Aanbevolen voor jou