OneXPlayer 2-handheld kost minstens 899 dollar

OneXPlayer 2-handheld kost minstens 899 dollar

One-Netbook heeft de OneXPlayer 2-handheld officieel onthuld, met definitieve specificaties en een vanafprijs van 899 dollar.

De eerder al meermaals geteasede handheld zou oorspronkelijk eind november in de voorverkoop treden, met nota bene ook een Intel-alternatief voor de centrale chipset. Inmiddels zijn de voorbestellingen verschoven naar 18 december en lijkt de handheld vooralsnog enkel met de Ryzen 6800U van AMD geleverd te worden.

De OneXPlayer 2 is een draagbare Windows-pc met een 8,4 inch ips-display, op een resolutie van 2560 x 1600 pixels (60 hertz). One-Netbook claimt dat de inbegrepen Radeon 680M-igpu de meeste moderne games "op een soepele en stabiele hoge framerate" kan weergeven, al zal dat in veel gevallen niet op de native resolutie van de handheld zijn. 

Net als eerdere en concurrerende handheld-pc's laat de OneXPlayer 2 zich op meerdere manieren uitrusten. Het LPDDR5-werkgeheugen komt in volumes van 16 GB of 32 GB, met voor de ssd (M.2-2280) keuze in 512 GB, 1 TB of 2 TB. Onduidelijk is nog in hoeverre de verschillende afstellingen de vanafprijs van 899 dollar zullen beïnvloeden.

Overzicht van de technische specificaties en functionaliteiten van de OneXPlayer 2-handheld.

Ten opzichte van eerdere generaties OneXPlayer is vooral het controller-ontwerp aangepast: deze zijn nu draadloos los te koppelen van de centrale tabletcomputer. Daarnaast zijn de pookjes in de nieuwe, JoyCon-achtige controllers voorzien van het magnetische Hall-effect. Door het mechanische principe te omzeilen, moeten de controllers preciezer en duurzamer zijn. Met het Hall-effect is het nagenoeg onmogelijk dat de joysticks over verloop van tijd zullen 'driften'.

De eerder gemelde groei van de accu blijkt inmiddels niet behaald te worden. De OneXPlayer 2 wordt geleverd met een 65,5 wattuur batterij, waar voorheen bijna het dubbele van die lading geclaimd werd. Wel belooft de OneXPlayer 2 tot minstens de helft van de accu op te laden in veertig minuten.

Verder is de OneXPlayer 2 standaard verrijkt met wifi 6, bluetooth 5.0 en is het tabletoppervlak nu ook compatibel met drukgevoelige pennen (tot 4096 drukniveaus), waaronder ook de officiële Surface Pen van Microsoft. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nintendo moet echt gaan uitpakken want ze worden in hun eigen spel verslagen door de concurrent. Enige wat Nintendo nog heeft is hun exclusive games maar die komen ook maar mondjesmaat uit.

0
test

@Jejoa Dit apparaat speelt niet eens in hetzelfde veld als Nintendo. Zoals tot nu toe is ook de steam deck nog totaal geen concurrentie. Eerder een collega die op hetzelfde werk bezig is maar beiden een andere machine bedienen. Ze zijn beiden actief in het veld maar zitten elkaar niet in de weg. Denk ook niet dat deze daar verandering in brengt. Vooral met die prijs niet. En ja dit kan best gerechtvaardigd zijn, maar denk je in wie een switch koopt? En wie deze handheld. Niet dezelfde mensen. Want de vele switch gebruikers zullen ook families zijn en die geven niet even 900 aaan een handheld uit als ze voor datzelfde bedrag een oled switch hebben en nog een stuk of 8 spellen. Deze handheld hier is puur voor de pc liefhebber die ook graag onderweg wil gaan spelen. En ja tuurlijk is daar een merkt voor. Maar niet dezelfde als waar Nintendo in zit. Nintendo Is Sinterklaas en kerstmis kado waardig. Daar zal voor vele deze handheld veel te duur voor zijn als je kijkt wat je krijgt. En dan bedoel ik niet kwa echte kracht, velen zien dat niet eens, maar wat je letterlijk krijgt voor dat bedrag, enkel het apparaat. Daarbij is voor velen de kracht van Nintendo gewoon Nintendo. Daar is moeilijk mee te concurreren. Kijk maar naar hoe goed Mario kart 8 verkoopt ondanks dat die al best goed deed op de Wii-u Dat geeft aan dat voorlopig Nintendo zich echt geen zorgen zal maken. Al hoop ik persoonlijk wel dat hun opvolger echt top gaat worden. Maar Nintendo mikt op betaalbaarheid, en dat lukt niet als je de top of the line wilt zijn. Dat is niet betaalbaar voor de grote doelgroep. Wel voor de niche pc markt die over het algemeen toch al veel meer kost dan console gamen. Daar krijg je ook wat voor terug maar voor velen is dat het geld niet waard.

0
test

@watashi wa maurice desu. Denk inderdaad niet dat Nintendo hiervan opkijkt. Zelfs al wordt het JoyCon-concept klakkeloos overgetekend; Nintendo speelt waarschijnlijk onverstoord door, op een compleet ander veld. Toch wel benieuwd wat een opvolger van de Switch hardware-technisch in zou houden, maar ik denk niet dat het snel te vergelijken zal zijn met dit soort pc-achtige systemen. De Steam Deck draait 'tenminste' op een unieke chip, bedoeld voor mobiele games. Dat is nog best vergelijkbaar met de Switch, zij het allemaal wat nieuwer. De OneXPlayer-handhelds kiezen daarentegen steevast voor apu's die primair voor laptops en ultrabooks bedoeld zijn. Die zie ik Nintendo niet snel in een van hun systemen zetten, ook gezien inderdaad de hogere instaptarieven voor dat soort hardware.

0
test

Dit is een beestachtig emulator apparaat en natuurlijk ook voor pc games. Ook de eerste i-gpu met RDNA2 en ook gelijk de meest krachtige i-gpu.

0

Aanbevolen voor jou