Dock voor Steam Deck loopt vertraging op

Dock voor Steam Deck loopt vertraging op

Valve heeft laten weten dat het officiële dock voor de Steam Deck wederom vertraging heeft opgelopen.

Wanneer het zogeheten Steam Deck Docking Station wel zou kunnen verschijnen, blijft vooralsnog onduidelijk. In februari van dit jaar gaf Valve zelf aan dat de officiële releaseperiode ergens "in de lente" zou vallen, maar dat seizoen schijnt nu niet langer haalbaar te zijn.

Valve geeft per blogpost aan dat het uitstel (wederom) te wijten is aan tekorten in materiaal, alsmede de aanhoudende impact van de coronapandemie. "We werken aan het verbeteren van de situatie en geven meer informatie, zodra we die hebben."

Wel stipt Valve aan dat het uitstel geen impact zal hebben op de productie van de handheld zelf. Ook de Steam Deck werd eind vorig jaar om grofweg dezelfde redenenen uitgesteld en kent nog altijd lange reserveerperiodes, maar volgens Valve vertraagt het dock geenszins de uitrol van de Steam Deck zelf. "Verschillende onderdelen, verschillende fabrieken", aldus het ontwikkelteam van Valve.

In tegenstelling tot veel andere dockingstations van consoles en handhelds, is het Steam Deck Docking Station niet de enige manier om een Steam Deck uit te breiden. Eerder gaf Valve al aan dat "praktisch elke usb-c-hub" een alternatief kan vormen voor het officiële dock — een gegeven wat nu wederom benadrukt wordt.

Terwijl Valve's eigen dock vertraging oploopt, werkt het team verder aan het uitbreiden van de functionaliteiten van de Steam Deck over usb-hubs en externe beeldschermen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat doet het deck anders dan "praktisch elke usb-c hub"?

0
test

@jaquesparblue In theorie doet het niets meer dan een usb-c-hub (met stroomvoorzieining). Denk dat vooral de vorm de aantrekkingskracht is; deze hub houdt de Steam Deck netjes overeind en lust alle kabels mooi door aan de achterzijde.

0

Aanbevolen voor jou