Zeven redenen om een console te kopen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

1. Prijs

Tja, ben je een arme student/stakker die zich nu nog geen game-PC kan veroorloven, dan zit je met een console wel goed. Een PS3 kost nu rond de €350, en een XBOX 360 - rond de €250,-, in tegenstelling tot een game-PC is dat wel erg goedkoop. En tel daar nog de lange levensduur van de consoles bij.

 

 

2. Levensduur(support)

De gemiddelde console gaat zo'n 5 á 6 jaar mee. Of dat goed is? Positief gezien is dat erg fijn , want je hoeft je helemaal geen zorgen te maken of iets outdated raakt of niet. Game-PC's moeten daarentegen wél upgrades uitvoeren in de loop der jaren om de nieuwste AAA titels op een hoge framerate te draaien. Voor de consoles worden de games gewoon geoptimaliseerd.

 

3. Iedereen kan een console bedienen

Met een console in huis, hoef je je geen zorgen te maken voor aparte setups, harde schijf ruimte, een PC a embleren(wat niet iedereen kan) en etc. Je stopt lekker je CD in de CD-station, en installeert automatisch even een paar patches zonder gedoe en spelen maar! Prijs van de gemiddelde console game is welliswaar is hoger dan van een PC game, maar je kunt ook dan direct spelen! (Hierbij sla ik online-diensten zoals steam even over) Je hoeft ook (bijna)niks te doen om een console te onderhouden in tegenstelling tot een PC! Gewoon dag in dag uit spelen zonder zorgen!

 

4. Erg veel games

Er zijn veel games voor de console, zoveel zelfs dat er games in Japan PS3 games zijn die je nooit in EU zult zien. Maar sommige console exclusives zijn ook meestal de reden waarom mensen een console in huis hebben. Om maar even te noemen : Red Dead Redemption, Uncharted series, GT5/Forza 4, God of war, Halo en etc.

 

5. Dezelfde game hebben

PC-gamers geven +800 euro uit voor games om bijvoorbeeld BF3 op max settings te draaien en boven 60 fps, maar in feite ervaren console gamers hetzelfde. Welliswaar niet maxed out en boven 60 fps, maar je speelt wél dezelfde game.

 

6. Eerlijkere tegenstanders

Het mooie is aan een console tijdens online gameplay, er kan moeilijk een game gehackt worden, iedereen heeft dezelfde besturing, de framerate is hetzelfde bij iedereen, dus er is weinig excuus of iemand betere bediening heeft of een betere framerate en etc.

Bij online multiplayer games op de PC is het meer ongebalanceerder. De een is een prof-gamer, de andere is een klungel. 

 

7. Het is populair!! 

Veel te veel mensen hebben een console! Niet iedereen in je buurt zal een +€1000,- Game-PC thuis hebben staan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou