Zes tips om goed te beginnen aan Mafia: Definitive Edition

Zes tips om goed te beginnen aan Mafia: Definitive Edition

Mafia: Definitive Edition is weliswaar vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd, maar het is ook een game gemaakt in de geest van het achttien jaar oude origineel. Mafia doet dingen daarom net even anders dan we gewend zijn. Om je goed op weg te helpen, hebben we een aantal tips verzameld.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door 2K Games. Lees hier wat dat betekent.

Mafia: Definitive Edition is weliswaar vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd, maar het is ook een game gemaakt in de geest van het achttien jaar oude origineel. Mafia doet dingen daarom net even anders dan we gewend zijn. Om je goed op weg te helpen, hebben we een aantal tips verzameld.

Zet Driving Mode en Police Response op Simulation

In de instellingen kun je aanpassen hoe gemakkelijk auto’s zich laten besturen, en hoe de politie op jou reageert. Standaard staan die instellingen op Normal, maar we kunnen ten zeerste aanbevelen om die instellingen op Simulation te zetten. Nu is Simulation een beetje een zwaar woord, want echt realistisch wordt het niet. Wél wordt het precies zoals in het origineel: auto’s dweilen lekker over de weg en hebben flinke overstuur als je een te strakke bocht neemt. De politie reageert in deze stand ook op kleine overtredingen, zoals te hard of door rood rijden. Het lijken kleine details die misschien op papier zelfs vervelend klinken, maar geloof ons: het past zoveel beter bij de game!

Betaal een boete

Over politie gesproken: je hoeft oom agent niet gelijk door zijn platte pet te schieten. Kleine overtredingen worden in Mafia ook écht als zodanig geregistreerd. De politie ramt je dus ook niet gelijk van de weg om je vol lood te pompen als je alleen maar iets te hard reed. Wel manen ze je tot stoppen en uitstappen. Doe je dit braaf, dan betaal je een boete en is het weer klaar. Scheelt iedereen een hoop gedoe!

Maak geen gebruik van Skip Drive

Nog een optie die je bij de instellingen vindt, is het inschakelen van de Skip Drive-mogelijkheid. Die kun je dan weer beter niet gebruiken. Met deze functie kun je tijdens de meeste missies autoritjes overslaan, maar waarom zou je dat doen? Los van dat rondrijden door het sfeervolle Lost Heaven fundamenteel onderdeel van de game is, mis je zo ook dialogen en interacties tussen hoofdpersoon Tommy Angelo en zijn maffiamaatjes Paulie en Sam. Gewoon niet skippen dus.

Gebruik je minimap goed

De minimap is niet alleen handig om de weg mee te vinden als je door de straten van Lost Heaven rijdt. Ook verzamelobjecten, munitie en de soms ernstig nodige healthpakketjes verschijnen automatisch op de minimap als je in de buurt bent. Alleen: je ziet enkel wat op jouw ‘niveau’ zit. Dat luistert nogal nauw. Items op een andere verdieping in een huis zie je dus niet meteen, maar zelfs een klein opstapje telt al als een ander niveau. Houd dit goed in het achterhoofd wanneer je flink onder vuur ligt - kogels en health kunnen dichterbij zijn dan je misschien denkt.

Check Salieri’s Bar in Free Ride

Fans van het origineel missen in het menu misschien de Free Ride Extreme-modus. Maar wacht: loop in Free Ride Salieri’s Bar binnen en kijk eens goed rond. In de thuisbasis van de Salieris liggen briefjes met daarop opdrachten, die je naar de voertuigen leiden die vroeger in Free Ride Extreme beschikbaar waren. Zo kun je een aantal extreme voertuigen, zoals de steigerende Crazy Horse, toch vrijspelen.

Pas op met googlen

Heb je Mafia nog nooit gespeeld? Pas dan even op met namen googlen of missies opzoeken. In guides en artikelen over het origineel is men nou eenmaal niet meer zo voorzichtig met spoilers: het spel is immers al achttien jaar oud. Toch zitten er een aantal toffe plotwendingen in Mafia. Als je die dus nog niet weet: houden zo tot ze zich op jouw scherm voltrekken!

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Thanks voor de spoilervrije tips. Ik zou zelf de instellingen als ik begin vanavond met de game het autorijden en de politie op Normal zetten, maar aangezien je het hard aanraad om de game op simulatie te spelen zal ik daarmee beginnen. Ben benieuwd of het mij zal irriteren of alleen maar meer helpt met de immersion!

0

@Markus88 Ik speel zelf op Classic dus alles staat zo moeilijk mogelijk. Maar zelfs dan is de game te makkelijk vergeleken met het origineel.

0

Aanbevolen voor jou