YouTuber beloont modders met 10.000 dollar voor multiplayermod Breath of the Wild

YouTuber beloont modders met 10.000 dollar voor multiplayermod Breath of the Wild

Nu speelbaar via Discord

Een kleine groep modders heeft na bijna anderhalf jaar werk een multiplayer-mod uitgebracht voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

De mod betrof een uitdaging die in november 2021 werd aangekondigd door YouTuber

Watch on YouTube

, waarbij een beloning van 10.000 dollar werd beloofd aan wie deze modus zou ontwikkelen. 

De mod is nu beschikbaar via Discord en stelt spelers in staat om samen te spelen met maximaal 32 spelers. Spelers kunnen samen Hyrule verkennen, hun voortgang delen en deelnemen aan aangepaste spelmodi die door de modders zijn toegevoegd. De leidende modder, AlexMangue, vertelt dat PointCrow een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de modus.

"PointCrow heeft niet alleen de beloning van 10.000 dollar aangeboden, maar heeft ons ook financieel gesteund gedurende het hele project. Ook was hij op een bepaalde manier de regisseur van het project door het leveren van creatieve ideeën over waar we aan moesten werken", zegt AlexMangue tegen PC Gamer.

Op dit moment is de modus in staat om veel aspecten tussen spelers te synchroniseren, waaronder de locatie van spelers, het weer en het tijdstip van de dag, de gezondheid van vijanden en de voortgang door ontdekte torens en heiligdommen. 

Er ontbreken echter nog enkele functies, zoals het synchroniseren van de AI van vijanden. In de huidige vorm van de modus kunnen andere spelers zien wanneer je een vijand hebt beschadigd, maar de weergave daarvan verschilt nog. 

"We hebben de gamecode zelf niet veel gebruikt, omdat Nintendo ze zonder symbolen verscheept en het daardoor niet echt leesbaar is. We moesten dus wat 'hacky' dingen doen om het werkend te krijgen," zegt AlexMangue. 

"Het belangrijkste deel hiervan is vergelijkbaar met hoe cheaters werken bij andere games. We injecteren onze eigen code in de emulator en hebben daardoor toegang tot de informatie die is opgeslagen in het ram-geheugen van de emulator. Hiermee zoeken we naar bepaalde informatie in het geheugen, zoals de positie en rotatie van de speler, enzovoorts."

Nintendo laat momenteel naar verluidt video's en andere content over de mod offline halen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

knap dat ze dit kunnen in een emulator. Ergens snap ik wel dat Nintendoesn't want this, maar langs de andere kant mogen ze zich op dat vlak toch eens wat klantvriendelijker opstellen.

0
test

@do365nic Nintendo kan hier niks tegen doen.

0
test

@Mmo-veteran ze zijn nochtans actief aan het proberen alle info over dit project de doofpot in te stoppen. Of het nu hun recht is of niet.

0
test

@do365nic Dat kunnen ze proberen, maar de mod gaat er komen.

0

Aanbevolen voor jou