Backwards compatible-games draaien native op Xbox Series X

Backwards compatible-games draaien native op Xbox Series X

In een href="https://news.xbox.com/en-us/2020/05/28/xbox-series-x-next-generation-backward-compatibility/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a> heeft Microsoft te kennen gegeven dat de Xbox Series X "de meest backwards compatible-console ooit" wordt en dat we er duizenden games op kunnen spelen die zelfs dateren uit het eerste Xbox-tijdperk. In een blogpost worden bekent dat alle games van vorige systemen native draaien op de Xbox Series X.

Bij de lancering van de Xbox Series X wordt het mogelijk om duizenden Xbox-games te spelen, zelfs honderden games uit de tijd van de eerste Xbox, zo vertelt Jason Ronald, Partner Director of Program Management voor het Xbox Platform Team op de Xbox Live Wire. Daarnaast stelt hij dat vijftien Xbox Games Studios hard bezig zijn met exclusieve games voor het nieuwe platform.

Ronald geeft aan dat er veel technische innovatie nodig was in samenwerking met toonaangevende game-ontwikkelaars om zoveel oude games te kunnen laten draaien op de Xbox Series X. Zo zijn er straks in ieder geval meer dan 500 Xbox 360-games te spelen op de nieuwe console. Daarnaast is hetzelfde team dat backwards compatibilty mogelijk heeft gemaakt op de Xbox One nu ook aan het werk met de technologie voor de Series X, waardoor veel originele, eerste Xbox-games speelbaar zijn. Hoeveel dat er exact zijn, is niet bekend, maar omdat hij rept over duizenden games zouden het er minstens een stuk of 500 moeten zijn.

Hardware

Microsoft laat daarnaast weten dat de oude games ook optimaal gebruikmaken van de nieuwe hardware in de Series X en zelfs beter zouden spelen dan op de originele consoles. "Backwards compatible-games draaien native op de Series X-hardware, waarbij ze volledig gebruik maken van de CPU, GPU en de snelle SSD. Er is geen boost-modus, geen down clocking; dus elke game krijgt volledig de beschikking over de kracht van de Xbox Series X", schrijft Ronald.

Dit zou leiden tot veel betere graphics, mede dankzij HDR en de mogelijkheid om de framerates hoog te houden. Ook is de console dan in staat om de games in maximale resolutie en de hoogste grafische kwaliteit te renderen. Zelfs laadtijden worden de kop ingedrukt omdat ook oude games gebruik gaan maken van de veel snellere NVME SSD-harde schijf.

Mocht je willen duiken in de specs van de Xbox Series X, dan kan je er hier alles over lezen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

leuk dat het kan hoor maar de realiteit is dat ik consoles koop om nieuwe games op te spelen , de "oude" of vorige versie verhuisd dan naar de oldskool gameroom waar hij gemiddeld nog 1 a 2 keer per jaar wordt aangezet, meestal om te kijken of hij nog werkt :D

0
test

@ali3n8tor backwards compatibiliteit is inderdaad leuk, en zeker een pluspunt. Maar uiteindelijk niet waar ik een console voor koop. Ik wil nou wel eens die echt nieuwe games zien.

0
test

@darkmanwls Snap ik maar toch heeft deze generatie in de 1e 2 a 3 jaar allemaal nep remasters/remakes gemaakt van de ps3/360 tijd. want vond ps4 en xbox one begin de games heel zwak. Dus men wil wel hun top games vna oude generatie in wat betere resolutie spelen en hogere fps. En bij ps4 en xbox one in begin moesten we er voor betalen. Maar als ik kijk wat micro heeft gedaan met gears 3 en halo 4 en red dead 1 die games zien er geweldig uit in 4k. En heb ik liever dat xbox het zo doet dan dat we er extra voor moeten betalen

0
test

@ali3n8tor ik heb het altijd bij nintendos en xboxen gehouden. Ik neig voor de volgende generatie naar Sony. Als ze een hele catalogus aan backward compatible exclusives hebben ben ik om

0
test

Kan je eindelijk Scarface op de Series X spelen.

0
test

@TommyVercetti Was een geweldige game met een geweldige soundtrack

0

Aanbevolen voor jou