'Xbox 720 krijgt CPU met acht cores' | Gamer.nl

'Xbox 720 krijgt CPU met acht cores' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Deze ontwikkelaarsversie van de Xbox 720 werd begin juli op een ontwikkelaarsforum te koop aangeboden, waar ook veel devkits voor andere spelcomputers worden verkocht. Een betrouwbare bron wees InsideGamer destijds op dit nieuws. Inmiddels heeft Eurogamers Digital Foundry bij verschillende ontwikkelaars bevestigd gekregen dat de devkit, die de codenaam Durango draagt, echt is.

De persoon die de devkit te koop aanbood, bekend onder de alias DaE, deed dit als grap. Hij werd hier echter voor geband en de advertentie is kort daarna weer verwijderd. Volgens DaE bevat Durango naast de octa-core CPU van Intel een videokaart van Nvidia en meer dan 8 gigabyte aan intern geheugen.

Digital Foundry maakt de kanttekening dat devkits doorgaans twee keer zoveel geheugen hebben als het eindproduct dat voor consumenten beschikbaar komt. Bovendien merkt de site op dat, hoewel bevestigd is dat de gelekte afbeeldingen van Durango echt zijn, er geen bron is gevonden die DaE's beweringen over de interne hardware kan bevestigen. De specificaties, met name de Nvida-videokaart, verschillen van wat er in de Xbox 360 zit. Die heeft bijvoorbeeld een GPU van fabrikant ATI.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou