World of Tanks-maker Wargaming vertrekt uit Rusland

World of Tanks-maker Wargaming vertrekt uit Rusland

Wargaming, de ontwikkelaar en uitgever van World of Tanks, werkt niet meer vanuit Rusland en Wit-Rusland.

Dit in verband met de Russische invasie van Oekraïne. Het bedrijf laat dit weten middels een persbericht. Hoewel Wargaming is opgericht door de Rus Victor Kislyi in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, heeft het bedrijf wereldwijd negentien studio's, waaronder in Parijs, Chicago en Cyprus. 

De studio gesitueerd in Minsk wordt gesloten. Alle zaken gerelateerd aan diens games in Rusland en Wit-Rusland zijn overgedragen aan de externe ontwikkelaar Lesta Studio, waar Wargaming geen banden meer mee heeft. Op die manier zal Wargaming diens games, zoals World of Tanks, dus niet direct ondersteunen in Rusland en Wit-Rusland.

Wargaming laat weten dat de overzetting van alle werkzaamheden naar Lesta Studio geen winst oplevert. "Sterker nog: we verwachten dat we substantieel verlies lijden door deze beslissing."

Eerder dit jaar ontsloeg Wargaming creative director Sergey Burkatovskiy. Hij sprak zich op social media positief uit over de Russische invasie van Oekraïne. Wargaming heeft daarnaast ongeveer een miljoen dollar overgemaakt naar het Rode Kruis in Oekraïne als reactie op de Russische invasie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Los van het feit dat de games van deze studio's afschuwelijke MTX vehikels zijn, vind ik dit wel een goede en morele beslissing van ze.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Oh, dat zeker, en ik snap natuurlijk dat een F2P game inkomen moet hebben via MTX, daar zal je me niet over horen. Alleen vind ik dat de Wargames extreem zijn in wat voor soorten MTX ze aanbieden en wat voor een geld je kwijt bent voor een skin. Het is net een gradatie teveel voor mij.

0
test

@Qinneth Klagen over microtransacties in een free2play game, man man man.

0
test

@The_Stifmeister man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man man.

0

Nu nog warthunder en ik ben blij!

0

Aanbevolen voor jou