Wii U krijgt GameCube-controlleradapter | Gamer.nl

Wii U krijgt GameCube-controlleradapter | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Door de perhiperal aan te sluiten op de Wii U, is het mogelijk om met vier GameCube-controllers te spelen. De aankondiging werd gedaan in het kader van een aanstaand Super Smash Bros. 4-toernooi en de perhiperal lijkt in eerste instantie specfiiek voor deze game gemaakt te zijn. Onduidelijk is of de perhiperal ook bij andere Nintendo-games wordt ondersteund, zoals bijvoorbeeld Mario kart 8 dat vandaag verschijnt.

Nintendo heeft nog niet aangekondigd of het de perhiperal los gaat verkopen of dat deze bij Super Smash Bros. 4 inbegrepen zit. Deze game verschijnt deze zomer. 

Wii U GameCube


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou