Wat gaat Gamer.nl zien op Gamescom? | Gamer.nl

Wat gaat Gamer.nl zien op Gamescom? | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Titels worden soms opnieuw voorgesteld, terwijl andere games een laatste kans krijgen zichzelf te bewijzen voordat ze in de winkelschappen liggen. Daarnaast zijn er genoeg verra ingen te bekennen, waardoor een leuke mix van nieuw en oud, onbekend en overbekend ontstaat. Sommige titels boeien wat minder, andere wat meer.

Maar laten we even concreet worden: wat is er allemaal te zien en waar? Onze beste collega’s bij MCV UK hebben al een prachtig overzicht gemaakt en daar hebben we weinig op aan te merken. En waar hangen wij heel de dag uit? Dat hebben we hieronder opgesomd, voor de leuk.

Dinsdag

Dinsdag is de dag voor de persdag. Deze dag wordt aangegrepen door een aantal uitgevers om een persconferentie te houden. Wie gaat wat doen?

Marcel gaat Capcom vervelen met zijn zoveelste Resident Evil 6-theorie. Zij willen gewoon een persconferentie geven. Deze vindt plaats om 11:00.

Gerard heeft om 13:30 een evenementje waarover hij zijn mond moet houden. Technisch gezien heeft hij dat nu al dus niet gedaan…

Vanaf 16:00 worden Ron, Gerard en Marcel verwacht bij Electronic Arts, dat op dezelfde locatie als vorig jaar zijn persconferentie heeft. Een afgelegen locatie waar het verkeer vorig jaar flink vastliep. We hopen dat het goed gaat.

De dinsdag wordt afgesloten door Sony, dat om 19:00 los gaat met zijn eigen persconferentie. Hier zijn ook alle drie de heren weer aanwezig.

Woensdag

Woensdag is de intere antste dag; de persdag. Op deze dag is de beursvloer open, maar enkel voor journalisten. Lekker rustig dus. Elk gaatje in het schema grijpen we aan om over de beurs te lopen en wat dingen mee te pikken. Ergens schijnt bijvoorbeeld het intere ante Hawken te staan – even zoeken dus.

Op de woensdag gaat Ron langs bij Activision voor Call of Duty: Black Ops 2. Ook gaat Ron langs Ubisoft, dat in de middag ook nog een persconferentie geeft. Wat Ron allemaal gaat zien bij de uitgever van onder andere A a in’s Creed III en Rayman: Legends? Geen idee. Daarnaast gaat Ron de MMO-tour op. Hij heeft afspraken voor Dust 514, Defiance en de Wargaming-MMO’s (World of Warplanes en World of Warships).

Gerard ziet van alles wat. Borderlands 2, Lego Lord of the Rings en Tomb Raider bijvoorbeeld. Daarnaast gaat hij nog twee niet-aangekondigde titels bekijken en staan er twee bijzondere projecten op het programma: Book of Wonders van Sony en de indiegame met een klei-uiterlijk, Tink. Aan het eind van de dag doet hij Namco Bandai aan.

Marcel heeft een lange dag en zijn laatste afspraak is pas om 19:00 afgelopen. The Last of Us, XCOM en The Unfinished Swan geven in ieder geval aan dat het een lekker gevarieerd dagje wordt. Daarnaast gaat Marcel spelen met een bekende franchise op de Vita. Ook gaat ‘ie lekker griezelen met Soul Sacrifice, das niks voor Ron of Gerard.

 

Donderdag

Dit is de laatste dag dat het trio in Keulen is, maar van een rustig afscheid van Keulen is geen sprake.

De dag begint voor Ron en Gerard om 9:00 bij Electronic Arts, Marcel checkt dan nog wat games van Namco Bandai. Daarna gaan de heren hun eigen weg.

Gerard heeft na EA een PC-blokje: Rome 2: Total War, Dark en Omerta: City of Gangsters. Daarna is er nog ruimte voor een Dishonored-speelse ie, wat WRC 3 en een Konami-rondje. Ron vliegt ondertu en van afspraak naar afspraak: een nieuwe Painkiller, Arma III of Doom 3, deze jongen ziet het allemaal. En nog meer, maar daarover mogen we nog niets kwijt.

Marcel doet op de donderdag een Activision-rondje en ziet onder meer 007 Legends, een nieuwe Walking Dead-game en Deadpool. Buiten het Activision-geweld komt hij ook nog langs Dead Island: Riptide, duikt ‘ie achter de knoppen bij Company of Heroes 2 en kijkt 'ie naar die nieuwe racegame van Sonic: Sonic & All-Stars Racing Transformed.

 

En dat is het schema, even kort verteld. Hierbij mi en zeker nog wel wat titels, maar er zijn nog embargo's en bij een beurs wi elen afspraken nog wel eens. Springt er iets uit voor jullie? En ook: wie gaat er ook naar Gamescom? We horen het graag, ook via de poll op de frontpage. Ron, Marcel en Gerard hebben er in ieder geval zin in!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou