Voormalige PlayStation- en Sega-topman Bernard Stolar overleden

Voormalige PlayStation- en Sega-topman Bernard Stolar overleden

Bernard 'Bernie' Stolar, een voormalige topman die aan de wieg stond van het succes van de PlayStation in het Westen, is op vijfenzeventigjarige leeftijd overleden.

Stolar was in de jaren 80 en 90 werkzaam in de game-industrie. Hij begon in 1980 bij Pacific Novelty Manufacturing Inc, een bedrijf dat arcadekabinetten aan Californië leverde. Daarna ging hij aan de slag bij Atari, waar hij uiteindelijk de ontwikkeling van de Lynx overzag.

Daarna ging hij bij Sony aan de slag als de directuer van Sony Computer Entertainment America. Hij speelde een belangrijke rol bij het binnenhalen van games als Ridge Racer en Crash Bandicoot op de PlayStation. Controversieel was in die tijd zijn afkeer van 2D-games. 

Stolar maakte toen hij daarna aan de slag ging als CEO bij Sega America nog meer controversiële keuzes. Hij overzag de release van de Sega Saturn, maar sprak zich binnen het bedrijf al spoedig uit over het feit dat hij geen potentie in het systeem zag. Ook kondigde hij aan dat de Dreamcast 199 dollar op release zou gaan kosten. Dit had hij echter niet afgesproken met het hoofdkantoor van Sega, waar men van plan was om de console voor 249 dollar uit te geven. Nog voordat de console uitkwam werd Stolar ontslagen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

R.I.P. Bernie, bedankt voor je geweldige bijdrage die je hebt gedaan aan deze geweldige Game industrie.

0
test

Rust in vrede. Een van de pioniers van de 3d console games.

0

Aanbevolen voor jou