Voormalige Bioware-werknemers klagen studio aan

Voormalige Bioware-werknemers klagen studio aan

De ontslagen werknemers eisen meer ontslagvergoeding

Een groep bestaande uit ontslagen Bioware-werknemers klagen het bedrijf aan in een poging meer ontslagvergoeding te ontvangen.

Afgelopen augustus werd bekendgemaakt dat er ongeveer vijftig mensen werden ontslagen bij de studio achter de Mass Effect- en Dragon Age-franchises. "Omwille van onze aankomende projecten, om de hoogste kwaliteit te bereiken en om te verzekeren dat Bioware kan gedijen in een snel veranderende industrie, moeten we een leniger en meer gefocuste studio worden", zo werd gemeld.

Zeven voormalige werknemers die gemiddeld veertien jaar bij het bedrijf in dienst zijn geweest hebben nu een aanklacht ingediend bij Alberta's rechtszaal. Het zou gebruikelijk zijn om per jaar dat men werkzaam is geweest bij het bedrijf, een maand loon te ontvangen, en dit zou niet zijn gebeurd.

Daarbij ondervinden de ontslagen werknemers ook moeite met het vinden van nieuw werk, omdat ze geen recent werk aan het aankomende Dragon Age: Dreadwolf in hun portfolio kunnen tonen. "We blijven positief over de game waar we allemaal zo hard aan hebben gewerkt en tegenover onze collega's, maar we hebben moeite met de keuze van Bioware om ons zo te behandelen gedurende deze uitdagende tijd", zo valt in een statement te lezen.

Het is niet bekend wanneer Dragon Age: Dreadwolf uitkomt. Officieel is er nog geen gameplay uitgebracht van de game, al zijn er begin dit jaar wel vroege beelden uitgelekt. Er wordt ook aan een nieuwe Mass Effect gewerkt.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou