Vivendi koopt resterende aandelen van Gameloft van Guillemot-familie | Gamer.nl

Vivendi koopt resterende aandelen van Gameloft van Guillemot-familie | Gamer.nl

Mediaconcern Vivendi gaat de resterende aandelen van Gameloft van de Guillemot-familie opkopen. Vorige week werd Vivendi de grootste aandeelhouder van de ontwikkelaar, waardoor CEO Michel Guillemot afstand deed van zijn positie.

Yves en Michel Guillemot blijven volhouden dat de vijandige overname niet gunstig is voor de toekomst van Gameloft. Op dit moment bezitten de broers 21,7 procent van Gameloft. Deze aandelen worden volgens de Wall Street Journal binnenkort verkocht aan Vivendi.

CEO Michel Guillemot heeft zijn ontslag al ingediend, maar blijft werkzaam tot 29 juni bij Gameloft. Vivendi schreef in een brief naar de medewerkers dat ze "nieuwe franchises willen opzetten, grotere community's willen trekken en de distributiekanalen willen samenvoegen".  Guillemot heeft geen mening over de nieuwe ontwikkelingen die Vivendi gepland heeft voor Gameloft: "Het is niet mijn rol om te zeggen of deze veranderingen positief of negatief zijn aangezien het na mijn vertrek plaats vindt."

Michel Guillemot zit ook in het bestuur van Ubisoft, samen met zijn broer Yves Guillemot, die CEO is. In oktober vorig jaar wist Vivendi al een klein aandeel in Ubisoft weten te krijgen, dat sindsdien langzaam stijgt.

Ubisoft zal "vechten voor onafhankelijkheid" volgens Yves Guillemot. De ontwikkelaar probeert nu investeerders uit Canada aan te trekken om nog een vijandige overname te voorkomen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou