Viacom moet 293 miljoen betalen aan Harmonix-aandeelhouders | Gamer.nl

Viacom moet 293 miljoen betalen aan Harmonix-aandeelhouders | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De rechtszaak werd aangespannen vanwege niet-betaalde bonu en aan de aandeelhouders van Harmonix. Deze bonu en werden volgens de aandeelhouders afgesproken bij de aankoop van Harmonix in 2006, maar niet betaald nadat Viacom Harmonix eind 2010 verkocht. Viacom heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De rechtszaken begonnen toen Viacom eind 2010 de Rock Band-ontwikkelaar verkocht aan de investeringsgroep Columbus Nova voor een bedrag van 50 dollar, oftewel 37,45 euro. De deal is zo geregeld dat Viacom de 131 miljoen euro die het heeft besteed in het kopen van Harmonix terugkrijgt. Ook neemt Columbus Nova alle verantwoordelijkheden en kosten van de muziekrechten op zich.

Aandeelhouders klaagden vervolgens het mediabedrijf aan toen ze hun beloofde bonu en niet kregen. Viacom klaagde op zijn beurt de aandeelhouders aan, omdat ze volgens het bedrijf te veel aan bonu en hadden gekregen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou