Verlies voor PlayStation-divisie | Gamer.nl

Verlies voor PlayStation-divisie | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Met name een daling in de PlayStation 3- en PlayStation Portable-verkopen waren hiervoor verantwoordelijk, meldt het bedrijf. Specifieke verkoopcijfers per spelcomputer noemt Sony niet, in plaats daarvan heeft het bedrijf de cijfers van de PSP en PS Vita gebundeld, evenals de cijfers van de PS2 en PS3. 

Van de PSP en PS Vita werden in het afgelopen kwartaal net geen 1,4 miljoen exemplaren verkocht, terwijl de PSP in het vorige kwartaal alleen al goed was voor 1,8 miljoen exemplaren. Sony verwacht tegen het einde van dit financiële jaar (dat op 31 maart 2013 afloopt), 12 miljoen Vita's en PSP's te hebben verkocht. Aan het begin van dit jaar stond de voorspelling nog op 16 miljoen.

Van de PS2 en PS3 werden er in het kwartaal april-juni 2,8 miljoen verkocht, minder dan de 3,2 miljoen vorig jaar. Desalniettemin heeft Sony de verkoopverwachtingen van de spelcomputers voor het komende jaar niet bijgesteld, maar laten staan op 16 miljoen. Mogelijk verwacht het bedrijf een extra stimulans in de hardwareverkopen door de introductie van een nieuw - en wellicht goedkoper - PlayStation 3-model waarover de laatste maanden verschillende geruchten zijn opgedoken.

Software

Ook op softwaregebied verkocht Sony minder dan vorig jaar. Er werden 5,8 miljoen games verkocht voor Vita en PSP in het afgelopen kwartaal, terwijl er vorig jaar nog 6,6 miljoen PSP-games werden verkocht. De verkoop van PS3- en PS2-games daalde met 7,5 miljoen.

De dalingen betekenen dat Sony de verwachtingen voor zijn game-afdeling voor dit financiële jaar naar beneden heeft moeten bijstellen. De cijfers voor de divisie zullen uiteindelijk gelijk zijn aan de cijfers van vorig jaar, voorspelt het bedrijf, maar het operationele inkomen zal een "significante daling" zien.

Totaal

De verliezen in de gamedivisie vallen mee in het totaalplaatje dat Sony presenteerde. Met name door teleurstellende prestaties in de mobiele markt en de televisiemarkt daalde Sony's operationele winst over het afgelopen kwartaal met 77 procent naar omgerekend 65,3 miloen euro. Analisten hadden een daling van 36 procent voorspeld. Het netto verlies over het afgelopen kwartaal bedraagt omgerekend 256 miljoen euro. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou