Verenigd Koninkrijk overweegt lootboxes in games aan banden te leggen

Verenigd Koninkrijk overweegt lootboxes in games aan banden te leggen

De Britse overheid overweegt met wetten te komen waarmee het moeilijker moet worden om lootboxes in games aan kinderen te verkopen.

Julia Lopez, de Britse minister voor media, heeft afgelopen week gepraat met diverse mensen uit de game-industrie. Het zou gaan om gesprekken met werknemers van Electronic Arts, Apple, Google, Activision Blizzard en de bedrijven achter de populaire consoles.

Telegraph meldt dat Lopez grote zorgen heeft over het gebruik van lootboxes, en dat uitgevers maatregelen moeten treffen om de verkoop aan kinderen on te perken. Wanneer dat niet lukt, zou Lopez overwegen wetgeving in te voeren waarmee dit bewerkstelligd moet worden.

De woordvoerders van de bedrijven zouden het niet met Lopez eens zijn geweest; er zou te weinig bewijs zijn voor mogelijke schade die lootboxes veroorzaken. In Nederland waren diverse lootboxes, waaronder Fifa-punten in de populaire voetbalreeks, enkele jaren niet meer toegestaan. Onlangs werd dit teruggedraaid door een uitspraak van de Raad van State. In België is het nog wel verboden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou