Valve werkt mogelijk aan draagbare Steam-console

Valve werkt mogelijk aan draagbare Steam-console

Valve zou wel eens aan een soort draagbare Steam-console kunnen werken.

Daar kwam men bij SteamDB achter. De website vond een referentie naar 'SteamPal' in de update van de bètaclient. Het zou daarbij de codenaam 'Neptune' dragen. Men zou er controllers op kunnen aansluiten en het zou een snelmenu hebben, alsmede systeemsettings zoals een vliegtuigmodus, wifi en bluetooth. 

Na de berichtgeving van SteamDB, plaatste Ars Technica een artikel waarin het claimt van meerdere bronnen gehoord te hebben dat Valve inderdaad aan een draagbare console werkt die mogelijk zelfs nog dit jaar uitkomt. Ars omschrijft het als een op de Nintendo Switch geïnspireerde console die pc-games afspeelt, met een touchscreen en gamepad. Het apparaat zou op Linux draaien.

Eerder dit jaar werd Valve-baas Gabe Newell gevraagd of het bedrijf ooit weer games op consoles gaat uitgeven. Newell reageerde daarop met de melding dat men daar later dit jaar meer duidelijkheid over geeft. Misschien hintte hij daar al naar een Steam-console.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Valve hardware uitbrengt. Eerder lanceerde het bedrijf onder andere Steam Link, de Steam Box, de Valve Index en de Steam Controller.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Na het gigantische succes van Steam Machines, natuurlijk..... Ik ben pessimistisch, maar we zullen zien ;)

0

Aanbevolen voor jou