Valve: ‘Geblokkeerde’ Steam Deck-installaties zijn een technische fout

Valve: ‘Geblokkeerde’ Steam Deck-installaties zijn een technische fout

Valve bevestigt dat spelontwikkelaars door een technische fout hun games konden uitsluiten van installatie op de Steam Deck. De fout is inmiddels verholpen.

Eerder deze week kwamen geruchten op gang over mogelijke uitsluiting van spellen op de Steam Deck. Het leek erop dat gameontwikkelaars er zelf voor konden kiezen om het onmogelijk te maken hun games op de Steam Deck te downloaden, maar Valve bevestigt aan PC Gamer dat dat door een technische fout kwam. 

Valve legt het probleem uit: “Voor de launch van de Deck voegden we een functie toe voor ontwikkelaars om bepaalde content te markeren als alleen relevant voor Steam Deck-klanten. Hierdoor zouden ontwikkelaars automatisch verschillende grafische configuraties naar de Deck kunnen brengen, bijvoorbeeld. Er was een technisch probleem met de manier waarop deze functie uit werd gebracht, waardoor sommige content helaas werd gemarkeerd als het tegenovergestelde (‘[..] voor klanten die niet een Deck gebruiken’).”

“We hebben de functie geüpdatet zodat ontwikkelaars niet meer per ongeluk content in die vorm kunnen uitbrengen. Voor spellen die nu nog ‘oninstalleerbaar’ zijn, werken we met partners samen om het probleem te verhelpen”, luidt het.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou