Update: GTA Online is nu live | Gamer.nl

Update: GTA Online is nu live | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Update 2: Verschillende gamers maken melding van het feit dat zij niet op de servers van GTA Online komen. Rockstar zegt op de hoogte te zijn van de problemen en houdt hiervoor een speciale pagina bij op zijn website.

Update: De vereiste update voor GTA Online is inmiddels te downloaden op Xbox Live en PlayStation Network en is 59 mb groot.

Oorspronkelijk bericht: Deze wordt vanaf 13:00 zowel voor Xbox 360 als PlayStation 3 uitgerold, maar het kan per regio verschillen wanneer de vereiste download ook daadwerkelijk te downloaden is. Volgens Rockstar gaat het om een kleine update, maar de ontwikkelaar waarschuwde eerder al wel voor extreme drukte tijdens de lancering van GTA Online. Dit ondanks de extra servers die het naar eigen zeggen inzet. Eerder zorgde dit al voor problemen toen GTA 5-spelers niet konden inloggen op Rockstars Social Club-dienst om bijvoorbeeld in het spel gemaakte foto's up te loaden.

GTA Online wordt geleverd bij ieder exemplaar van GTA 5, maar betreft een aparte online ervaring. In de online spelwereld, die zich qua verhaal een paar maanden voor dat van GTA 5 afspeelt, kunnen maximaal 16 spelers tegelijkertijd aan de slag. Zij kunnen samenwerken of tegen elkaar strijden in bijvoorbeeld races of zogeheten deathmatches. Verder zijn ook de sporten uit de singleplayer beschikbaar, zoals tennis en golf.

Het primaire doel van GTA Online voor spelers is om zoveel mogelijk geld te verdienen, waarmee zij vervolgens auto's en huizen kunnen kopen. Digitaal geld kan ook aangeschaft worden met echte valuta, maar volgens Rockstar geeft dit betalende spelers geen oneerlijk voordeel. 

Bekijk later vandaag ook hoe Gamer.nl GTA Online speelt via onze Storify


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou