Update: 'Dead Space blijft belangrijk voor EA' | Gamer.nl

Update: 'Dead Space blijft belangrijk voor EA' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Oorspronkelijk bericht: Dead Space 4 zou in ontwikkeling zijn geweest, maar is volgens VideoGamer geannuleerd vanwege de tegenvallende verkopen van Dead Space 3. Dat heeft een anonieme bron aan de website gemeld.

Volgens deze bron was Dead Space 4 al in preproductie bij ontwikkelaar Visceral Games. Een klein team binnen Visceral Montreal zou prototypes voor de game hebben ontwikkeld en meegewerkt hebben aan ideëen voor het verhaal. De tegenvallende verkopen deden EA er echter toe besluiten het project stop te zetten en de Montreal-vestiging te sluiten, meldt de bron althans.

De anonieme bron van Videogamer meldde ook dat Dead Space 3 meerdere keren bijna was geannuleerd tijdens de ontwikkeling. Ook zou het budget van de game meer dan eens zijn teruggeschroefd. Dead Space 3 moest een breder publiek aanspreken en de ontwikkelaar zou zich meer op actie hebben moeten richten om het spel meer als Ma Effect aan te laten voelen.

Vorig jaar gaf Frank Gibeau aan dat Dead Space 3 zo'n 5 miljoen keer moest verkopen om de serie voort te laten leven. Uitgever EA heeft nog niet gereageerd op de geruchten en tot op heden zijn er nog geen exacte verkoopcijfers van het derde deel bekend. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou