Unity sluit twee kantoren in verband met doodsbedreiging

Unity sluit twee kantoren in verband met doodsbedreiging

Dreigement zou van een werknemer van het bedrijf komen

Unity, het bedrijf achter de gelijknamige engine, heeft twee kantoren moeten sluiten en een geplande meeting moeten annuleren vanwege een ontvangen doodsbedreiging.

De politie van San Francisco heeft aan Polygon laten weten dat het dreigement van een werknemer van het bedrijf zelf kwam. De persoon in kwestie werkte niet op de kantoren van Unity in Californië en maakte de bedreiging via social media.

Unity ligt deze week onder vuur doordat het bedrijf nieuwe regels heeft opgesteld voor de vele ontwikkelaars die gebruikmaken van de engine om hun games op te bouwen. In eerste instantie was het de bedoeling dat ontwikkelaar telkens als hun op Unity draaiende game geïnstalleerd werd door een gebruiker, 20 dollarcent naar het bedrijf moesten overmaken. Inmiddels heeft Unity echter wat regels versoepeld, en gaat het alleen om de eerste installatie van een consument.

Het nieuwe beleid, dat Unity Runtime Fee wordt genoemd, gaat in januari 2024 in, en geldt voor elke game die met Unity Personal en Unity Plus is gemaakt, minstens 200.000 keer is geïnstalleerd en het afgelopen jaar minstens 200.000 dollar heeft opgeleverd. Daarnaast moeten ontwikkelaars die hun game in Unity Pro en Unity Enterprise hebben gemaakt een kleinere betaling per installatie overmaken, afhankelijk van hoe vaak de game in kwestie is geïnstalleerd. Dit geldt wel pas vanaf een miljoen installaties.

De aankondiging kon rekenen op veel kritiek van ontwikkelaars. Velen wijzen er op dat het gebruiken van de Unity-engine nu een groot financieel risico is, des te meer wanneer games op abonneeservices als Game Pass worden gezet, free-to-play zijn of in een bundel zitten.

Unity is een populaire game-engine en wordt voornamelijk ingezet bij indiegames en mobiele games. Enkele van de populairste games die op de engine draaien zijn Among Us, Pokémon Go, Hollow Knight, Fall Guys en Beat Saber.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ja dat krijg je met John Riccitiello aan het roer. de beste man die bij EA lootboxes voor fifa introduceerde, zeer gecharmeerd was voor 1$ clip reloads in Battlefield, free2play game makers idioten noemt en nu Unity aan het killen is, en vorige week wat unity-shares verkocht vlak voor het nieuws naar buiten kwam, CEO? Psychopaat is het.

2
test

Ook interessant dat deze beste man een weekje voor de aankondiging een hoop aandelen verkocht heeft..... https://www.pocketgamer.biz/news/82418/unitys-ceo-john-riccitiello-sold-shares-a-week-before-dropping-their-pricing-bombshell/

1
test

Als dat idd waar is is dat zeer opmerkelijk en volgens mij ook strafbaar.

0
test

Dat verhaal klopt niet helemaal. Dit was gewoon een geplande verkoop, anders zou de beurswaakhond hem al lang aangeklaagd hebben voor insider trading. Veel CEO's worden betaald middels aandelen opties die dan op vaste tijden verkocht worden. Ofwel dat artikel was weer gewoon sensatie media zonder na te denken.

0

Ik keur doodsbedreigingen absoluut niet goed, ik kan me echter voorstellen dat sommige ontwikkelaars recente ontwikkelingen bij Unity voor hun zelf zien als een doodvonnis. Doodvonnis voor hun bedrijf, eigen leven en familie. Te triest dat dit ook geldt voor al uitgebrachte projecten.

0

sorry maar ondernemen is net het risico van de markt aanvaarden.

-1

Ik denk dat je hier iets te kort door de bocht gaat. Een contract die eenzijdig op ieder moment veranderd kan worden ook met al afgelopen projecten is ridicuul. Maar aan de andere kant misschien een goede en pijnlijke les... Hopelijk wordt de CEO afgezet, wordt alles teruggedraaid en contracten gemaakt met een betere balans. Anders kan Unity de schade niet ongedaan maken denk ik...

0

Aanbevolen voor jou