Unity-ceo krijgt kritiek nadat hij ontwikkelaars van gratis games ‘idioten’ noemt

Unity-ceo krijgt kritiek nadat hij ontwikkelaars van gratis games ‘idioten’ noemt

In een recent interview zegt Unity-ceo John Riccitiello dat hij ontwikkelaars die geen inkomsten willen genereren met hun game “fucking idioten” vindt.

In een recent interview met Pocket Gamer spreekt Unity’s ceo John Riccitiello over het genereren van inkomsten bij games. Hij meent dat een ontwikkelaar al vroeg in het ontwikkelingsproces moet nadenken over een verdienmodel, omdat als daar niet over nagedacht wordt een mogelijk succesvolle game zal falen.

Als de ceo spreekt over ontwikkelaars die expres geen inkomsten willen genereren met hun game - bijvoorbeeld door hem gratis aan te bieden en geen in-game shop te laten bevatten – zegt hij het volgende: “Ferrari en andere high-end automakers gebruiken ook nog steeds klei en messen.”

“Het is een klein deel van de game-industrie dat op deze manier werkt, en sommige van deze mensen zijn mijn favoriete mensen om ruzie mee te maken – ze zijn de prachtigste en meest pure, briljante mensen. Maar ook een paar van de grootste fucking idioten.”

Die laatste uitspraak schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Onder andere op Twitter krijgt Riccitiello het te verduren, en wordt hem verweten een “kapitalistisch zwijn” te zijn.

Later verduidelijkt Riccitiello zijn globale punt: hij wil zeggen dat de gamesindustrie veranderd is. Volgens de Unity-ceo was het vroeger zo dat je een game kon maken en die naar een willekeurige uitgever kon brengen om er gelijk geld aan te verdienen, maar vandaag de dag moeten ontwikkelaars gelijk nadenken over een verdienmodel om succesvol te zijn. Op zijn “fucking idioten”-opmerking is hij vooralsnog niet teruggekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja het is zijn mening, wel erg uitgesproken en kwetsend gebracht. Vind de reactie van Rokashi hierboven in het artikel perfect. Daar ben ik het ook mee eens.

0
test

Hij is zelf een f.... idioot. Voor indie developers is het juist belangrijk om te leren hoe je een game kan maken. Daarvoor moet je iets maken wat je leuk vind en waar je plezier uit krijgt en als je alleen maar in je achterhoofd houd dat je er alleen maar geld mee wilt verdienen zul je er nooit plezier uit halen.

0

Aanbevolen voor jou