Unity-CEO John Riccitiello stapt op

Unity-CEO John Riccitiello stapt op

Bedrijf achter populaire engine lag onlangs onder vuur vanwege nieuw verdienmodel

John Riccitiello, de CEO van Unity, gaat weg bij het bedrijf achter de populaire game-engine.

Dat heeft het bedrijf gisterenavond aangekondigd middels een persbericht. Riccitiello zal ook zijn rol als bestuurslid verlaten. Wel blijft hij het bedrijf voor nu adviseren om een soepele transitie naar diens opvolger te garanderen. Het is niet bekend wie die opvolger wordt, maar James Whitehurst van investeringsbedrijf Silver Lake, dat een gedeelte van Unity bezit, neemt de zaken voor nu waar.

Hoewel Unity geen reden geeft voor het vertrek van Riccitiello, vindt het enkele weken plaats na controverse rondom het bedrijf. Onlangs introduceerde Unity een nieuw verdienmodel waarbij ontwikkelaars het bedrijf moesten betalen per game-installatie. Er kwam veel kritiek op het nieuwe model, waarna Unity besloot het deels terug te draaien. Het bedrijf bood ook uitgebreide excuses aan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Tijd om met pensioen te gaan, kan me niet zo goed voorstellen dat deze man snel ergens anders aan de bak komt binnen de gaming industrie

0
test

ik ben bang dat je juist van deze kwallen niet af komt, die zijn goed om geld te cashen naar aandeelhouders. Dat ze daarmee de gamers en gebruikers als melkkoeien zien boeit ze niet. Het doel is geld, de weg die ze gebruiken games.

0
test

Of je wordt eens realistisch en ziet dat games niets anders is dan elk ander product. Er moet geld binnenkomen anders kunnen er ook geen games gemaakt worden.

0

De beste man brengt aardig wat ervaring met zich mee, dus die heeft zo weer een nieuwe functie hoor. Maak je daar maar niet druk om.

0

Aanbevolen voor jou