'Guilllemot-familie zoekt investeerder om samen eigenaar van Ubisoft te worden'

'Guilllemot-familie zoekt investeerder om samen eigenaar van Ubisoft te worden'

De Guillemot-familie zou naar een investeringspartner zoeken in de vorm van een firma die niet op de beurs is genoteerd, zodat het samen eigenaar van Ubisoft kan worden.

Dat blijkt uit een reportage van Dealreporter - via Seeking Alpha. De Guillemot-familie heeft op dit moment 15,9 procent van Ubisoft-aandelen in handen. Om er voor te zorgen dat de familie controle blijft behouden over het bedrijf en Ubisoft niet door een andere partij opgekocht kan worden, wil men een samenwerking met een investeringspartner opzetten om zo zelf genoeg aandelen in handen te krijgen.

Investeringsbedrijven zoals Blackstone Inc. en KKR & Co zouden interesse hebben geuit. Er zouden echter nog geen serieuze onderhandelingen plaatsvinden. Ook is nog niet duidelijk of andere aandeelhouders er akkoord mee gaan.

Er gaan al enkele jaren geruchten over mogelijke overnames van de Franse uitgever achter franchises als Assassin's Creed en Far Cry. Mogelijk wil de familie achter het bedrijf, met Yves Guillemot als CEO, er voor zorgen dat het zelf de touwtjes in handen kan blijven houden.

Nadat bovenstaande berichtgeving naar buiten kwam, steeg de waarde van Ubisoft-aandelen met 10 procent op de beurs.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Ik snap volledig wat je bedoeld, ben het ook met je eens redelijk wat punten. Toch betrap ik me erop dat ik naast games als God of War, The Last of Us Part II, Elden Ring Etc toch van tijd tot tijd enorm plezier haal uit snacks als Far Cry 6 en Breakpoint. Heb beide games uitgespeeld, maar ook de nodige kritiek gehad op de structuur (en teleurstellende einde van FC6). Ik speel de games altijd co-op, wellicht dat dit wel een doorslaggevende factor is. Toch hoop ik dat een nieuwe Ghost Recon weer meer het stealth en tactiek gevoel terugbrengt. In die zin zou een open wereld als Elden Ring een voorbeeld kunnen zijn, een grote map met van alles te doen, maar zodra je een "dungeon" betreed, ga je stealth, veel tactiek, sluipen etc. Ik vrees echter dat dit voorlopig niet zal gebeuren. Ik vergelijk Ubisoft van nu een beetje met de tijd van EA toen John Riccitello aan t roer stond. Het was een golf beweging. Er kwamen toffe games uit zoals Mass Effect (die na deel 1 door EA werd overgenomen) en Dragon Age. Maar toen ging de golf omlaag door veel games uitbrengen die voor kwantiteit stonden, oa veel licentie games. Na kritieken, kwam er weer een periode waarin meer kwaliteit ontstond, en toen kwam Andrew Wislon met zn "singleplayer is dead". Er kwam een giga golf aan service games, maar na jaren van kritieken, kwamen er toch weer games als Fallen Order en heeft Dragon Age 4 na 5 keer opnieuw begonnen toch echt een singleplayer focus. Om dit warrige verhaal samen te vatten: Ubisoft functioneert net als EA in golven, zodra er iets werkt, hakken ze er vol op in, maar na verloop van tijd ontstaat er onvrede en dat zorgt (helaas te traag, maar alsnog) voor verbetering.

0
test

@Snoop213 was valhala niet 1 van de best verkochte ac games? Maar over een overnam micro gaat niet doen die is vol bezig met activision en zal niks overnemen in de tussen tijd. En ik denk dat sony niet het geld heeft om een ubisoft over te nemen 15 miljard. Dan hou je tencent over embracer en amazon en geen van hun vind ik een goeie kanidaat. Denk nintendo zou goed zijn om mrt ubi in zee te gaan, alleen gaan ze dat nooit doen

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik bied €3,50 beste wat ik kan doen

0

Aanbevolen voor jou