Ubisoft ziet gamestreaming in vijf tot tien jaar enorm groeien

Ubisoft ziet gamestreaming in vijf tot tien jaar enorm groeien

Bedrijf mag Activision Blizzard-games gaan streamen naar de cloud

Ubisoft-CEO Yves Guillemot verwacht dat gamestreaming de komende vijf tot tien jaar uitgroeit tot een belangrijk element binnen de game-industrie.

Dat meldt hij aan de Financial Times. "Toen Netflix aankondigde dat ze (films en series) gingen streamen, daalde de waarde van hun aandelen enorm en werd het hevig bekritiseerd. Vandaag de dag zien we wat er van is gekomen. Hetzelfde gaat met games gebeuren, maar dat kost tijd. Maar wanneer het eenmaal losbarst, zal het zich snel ontwikkelen."

De opmerking van Guillemot komt niet uit de lucht vallen: onlangs werd aangekondigd dat Ubisoft de rechten heeft om Activision Blizzard-games, zoals Call of Duty, buiten de Europese Economische Ruimte via de cloud te streamen, als de overname van het bedrijf door Microsoft doorgaat. Daar heeft Microsoft voor gekozen om de Britse CMA te overtuigen van de overname.

"We geloven dat in de komende vijf tot tien jaar veel games gestreamd gaan worden en in de cloud ontwikkeld gaan worden", vervolgt Guillemot. "Dat heeft ons er toe gezet om door te zetten met de deal." Ubisoft betaalt een eenmalig bedrag voor de rechten, al is niet duidelijk om wat voor bedrag het gaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb cloudgaming de laatste jaren zo af en toe eens geprobeerd. Playstation Now, Xcloud, Stadia.. het was allemaal niet best. 2 weken geleden heb ik m'n game-pc verkocht en een mini-pc aangeschaft als vervanging. In combinatie met m'n PS5 is dat genoeg voor me. Een vriend van me wilde echter nog Baldur's Gate samen spelen en zei dat dat op zijn laptop prima ging via Geforce Now. En ik moet eerlijk zeggen vergeleken met al mijn andere ervaringen viel m'n mond open. Ik speel nu oa Starfield via Geforce Now en het is scherp en de input-lag is te verwaarlozen.

1
test

Hij zou zomaar eens gelijk kunnen hebben. Ik vond het in eerste instantie met GamePass Ultimate meer een gadget dan echt iets bruikbaars. Tegenwoordig gebruik ik het toch wel regelmatig, Als de TV ‘s avonds bezet is vind ik het heerlijk om nog even Starfield te kunnen streamen naar mijn laptop (die verder totaal niet geschikt is voor gamen). Daarnaast heb ik boven nog een One X staan en stream ik hier ook weleens games op die normaal gesproken alleen voor mijn Series X geschikt zijn. Er zijn eigenlijk ontzettend veel mogelijkheden (Ipad, mobieltje). De kwaliteit van het streamen van games heb ik al zeker zien verbeteren sinds MS hiermee is gestart dus ik denk ook dat UBI hier een punt heeft. Ik denk alleen niet dat het de consoles op middellange termijn gaat vervangen.

0
test

Vergeet de Steam Deck ook niet, werkt prima.

0
test

Idd, ook een goeie optie.

0

Aanbevolen voor jou