Ubisoft wil crossplay in al hun komende PvP-games

Ubisoft wil crossplay in al hun komende PvP-games

Ubisoft-CEO Yves Guillemot heeft href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-10-30-ubisoft-our-goal-is-to-put-cross-play-on-all-the-pvp-games-we-have" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>gemeld</b></a> dat het bedrijf ervoor wil zorgen dat al hun PvP-titels uiteindelijk crossplay-ondersteuning krijgen.

Ubisoft heeft kortgeleden de free-to-play-vechtgame Brawhalla uitgebracht; één van twee Ubisoft-games die crossplay-ondersteuning heeft. Guillemot heeft aangegeven dat dit niet de enige twee games blijven en dat alle PvP-games van Ubisoft crossplay-ondersteuning krijgen. Dat geldt dus ook voor de populaire games Rainbow Six Siege en The Division 2.

Voorheen was het lastig om crossplay voor alle platforms mogelijk te maken, voornamelijk omdat Sony er lastig over deed. Daar kwam dit jaar verandering in; Sony heeft eerder dit jaar een crossplay-bèta gelanceerd die in oktober afliep. Sindsdien is het voor ontwikkelaars mogelijk om de techniek toe te passen in hun games.

Ubisoft-concurrent Activision maakt ook gebruik van crossplay, zoals in de net gelanceerde shooter-game Call of Duty: Modern Warfare. Een probleem dat vaak ontstaat bij crossplay is dat toetsenbord en muis-gebruikers een voordeel hebben, omdat deze besturing over het algemeen als soepeler wordt beschouwd in vergelijking met een controller.

Om ervoor te zorgen dat spelers kunnen kiezen op welke manier zij willen spelen, kan de gebruiker selecteren in wat voor een lobby hij/zij geplaatst wil worden. De speler wordt op deze manier niet geforceerd om als console-gebruiker het op te nemen tegen een toetsenbord- en muis-gebruiker. Als Ubisoft crossplay gaat integreren in hun games dan is het noodzakelijk dat ook zij deze opties toevoegen, zodat het de keuze van de gebruiker blijft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou