Ubisoft-directeur zou werknemers vragen om kwaliteit en kostenbesparing

Ubisoft-directeur zou werknemers vragen om kwaliteit en kostenbesparing

Ubisoft-CEO Yves Guillemot zou een e-mail naar werknemers hebben gestuurd waarin hij werknemers vraagt om het leveren van kwaliteit en het besparen van kosten.

Kotaku claimt een e-mail onder ogen te hebben gekregen die Ubisofts CEO Yves Guillemot naar werknemers zou hebben gestuurd, waarin hij duidelijk maakt dat uitstel en annuleringen "gevolgen hebben voor onze gemaakte kosten en onze omzet laten dalen". Hij zou in de mail vervolgen: "Vandaag, meer dan ooit, heb ik jullie volledige energie en inzet nodig om er voor te zorgen dat we terugkeren op het pad naar succes."

De mail vervolgt: "Ik wil jullie allen vragen enorm voorzichtig en strategisch te werk te gaan bij jullie initiatieven en uitgaven, om er voor te zorgen dat we zo efficient en slank als mogelijk zijn. (...) Het is aan jullie om deze line-up op tijd en van het verwachte niveau te leveren, en iedereen te tonen wat wij kunnen."

Eerder vandaag kondigde de Franse uitgever aan dat het Skull and Bones wederom heeft uitgesteld en dat de game ergens tussen april dit jaar en maart 2024 uit moet komen. Daarnaast heeft het bedrijf drie games geannuleerd.

Ook kamp het met tegenvallende verkoopresultaten van twee uitgebrachte games vorig najaar - Mario + Rabbids: Spark of Hope en Just Dance 2023. Ubisoft is dan ook van plan om de komende twee jaar ongeveer 200 miljoen euro te besparen door het bedrijf te herstructureren en op andere manieren kosten te besparen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Lijkt me logisch. Veel bedrijven hebben dit ook nodig en voornamelijk grote gamebedrijven. Die zitten inmiddels vol met de jongere generatie werkers die vaak denken dat iedereen zich overal maar aan moet aanpassen. Ubisoft is zo'n bedrijf waarbij veel mensen meer tijd spenderen aan inter-company communities zoals Diversity & Inclusivity, LGBQT+ en andere communities die - in mijn mening - zeker belangrijk zijn, maar zeker geen overheersende stoorzender binnen bedrijven horen te zijn. Als ik dan soms zie hoe het eraan toe gaat, met initiatieven als "Yoga during work time" of "No-meet <insert>day", dan denk ik bij mezelf van ja, waar ben je dan mee bezig als bedrijf. Daarmee wil ik overigens totaal niet zeggen dat je je niet fijn moet voelen op werk of dat er geen ruimte voor belangrijke maatschappelijke dingen of zelfs gewoon wat plezier moet zijn, maar ik wil er wel mee zeggen dat er tegenwoordig in zulke bedrijven meer gehannest dan gewerkt wordt. Het groepje dat er niet aan mee doet, hard werkt en het bedrijf dan "maakt" heeft vaak dan weer met de andere realiteit te maken, want die worden wel weer geforceerd om belachelijke uren te maken om dat te compenseren.

0

Aanbevolen voor jou