Ubisoft-CEO zou zich verontschuldigen voor controversiële e-mail

Ubisoft-CEO zou zich verontschuldigen voor controversiële e-mail

Ubisoft-CEO Yves Guillemot zou zijn verontschuldigingen hebben uitgesproken naar werknemers vanwege een vermeende e-mail die hij vorige week zou hebben uitgestuurd.

Kort nadat vorige week bleek dat Skull and Bones uitgesteld was, meerdere games geannuleerd waren en het bedrijf in twee jaar tijd 200 miljoen euro wil gaan besparen, zou Guillemot een e-mail naar werknemers hebben gestuurd. Hierin vroeg hij naar verluidt onder andere om de volledige inzet van zijn werknemers. "Ik wil jullie vragen enorm voorzichtig en strategisch te werk te gaan bij jullie initiatieven en uitgaven, om er voor te zorgen dat we zo efficient en slank als mogelijk zijn. (...) Het is aan jullie om deze line-up op tijd en van het verwachte niveau te leveren, en iedereen te tonen wat wij kunnen."

De e-mail zou bij veel werknemers in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Een Franse vakbond riep na het uitlekken van de e-mail zelfs werknemers op om volgende week vrijdagmiddag te gaan staken. "Op meerdere momenten probeert meneer Guillemot de schuld (wederom) bij de werknemers te leggen. Hij verwacht dat we in actie komen, 'alles geven' en 'zo efficient en slank mogelijk zijn'. Deze woorden staan voor overwerken, druk van managers, burnouts, en ga zo maar door. Meneer Guillemot vraagt veel van zijn werknemers, maar geeft daar niets voor terug."

Kotaku meldt nu dat Guillemot een meeting heeft gehouden met werknemers. Hij zou het volgende hebben gezegd: "Ik hoor jullie feedback en het spijt mij dat het op deze manier wordt geïnterpreteerd. Toen ik zei dat 'het aan jullie is' om onze line-up op tijd en van het verwachte niveau te leveren, wilde ik overbrengen dat we jullie talent en energie meer dan ooit nodig hebben. Dit is een gezamenlijke reis die natuurlijk bij mijzelf en het leiderschap begint. We moeten een situatie creëren van waaruit we allemaal kunnen slagen."

De mogelijke staking van 27 januari werd volgens Kotaku niet besproken. Chief people officer Anika Grant zou echter wel diverse eisen van de vakbond hebben afgeslagen. Een werkweek van vier dagen wordt niet geïntroduceerd, en ook een loonsverhoging om de huidige inflatie tegemoet te komen zou op dit moment niet worden overwogen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Sorry dat je er boos van werd".

0
test

Ze zien gelukkig zelf ook dat ze niet goed bezig zijn. Ubisoft is aardig van z’n voetstuk aan het vallen. Tijd voor reorganisatie en zelf denk ik ook inkrimpen om weer gezond te worden. Maar goed, ligt buiten mijn expertise gebied om hier iets zinnigs over te zeggen.

0

Aanbevolen voor jou