Ubisoft beperkt per 2015 ondersteuning voor Xbox 360 en PS3 | Gamer.nl

Ubisoft beperkt per 2015 ondersteuning voor Xbox 360 en PS3 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Ubisoft wil in 2015 beperktere ondersteuning bieden voor Xbox 360 en PlayStation 3, doordat de verkopen voor de next-gen opvolgers hoger uitvielen dan verwacht. In november komt A a in's Creed Rogue nog uit voor Xbox 360 en PS3, maar plannen voor nieuwe titels voor deze consoles zjin niet bekendgemaakt.

"Na 2015, wordt het moeilijk voor ons om games te maken voor deze systemen", meldt Ubisoft's Yves Guillemot. Watch Dogs is nog een cro -gen game, maar met A a in's Creed komt een nieuwe strategie. A a in's Creed Unity komt enkel uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC, in oktober.

Watch Dogs is ook Ubisoft's laatste volwa en Wii U-game op afzienbare termijn, aldus Guillemot. De verkoop van de Wii U blijft met enige moeite doorkwakkelen, waardoor nog geen releasedatum bekend is van de Wii U-versie van Watch Dogs, die al enkele maanden uit is voor andere platformen. Volgens Ubisoft kopen Nintendo-gebruikers liever games als Just Dance, in plaats van bijvoorbeeld A a in's Creed, waarvan de Wii U-versie minder goed verkocht dan gehoopt. Het bedrijf wil zich daarom richten op games die Nintendo-gebruikers meer zouden aanspreken. Just Dance 2014 komt in oktober uit. Verder zijn geen titels aangekondigd voor 2015.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou