'Topmensen Twitch vertrokken door onenigheid bedrijfscultuur'

'Topmensen Twitch vertrokken door onenigheid bedrijfscultuur'

Zes topmensen van Twitch zouden dit jaar zijn vertrokken bij het bedrijf door onenigheid over de cultuur rondom het bedrijf.

Dat claimt Bloomberg in een artikel die achter een betaalmuur zit. VGC vat de beschikbare informatie samen. Onder andere de chief operating officer, chief content officer en hoofd van creator development zouden al hun biezen hebben gepakt. Daarnaast zouden vorig jaar meer dan driehonderd werknemers zijn vertrokken, en zou dit jaar de teller al op meer dan zestig staan.

Volgens Marcus Graham, het voormalige hoofd van creator development, ligt de kern van het probleem bij het feit dat relatief nieuwe werknemers van het bedrijf de Twitch-gemeenschap niet begrijpen. "We haalden mensen binnen van Facebook, van Twitter", waarbij "velen niet wilden leren hoe deze gemeenschap in elkaar steekt en waarom het zo speciaal is".

Een van de breekpunten voor veel werknemers leek een plan om geld te halen uit het werk van streamers te zijn. Het plan zou draaien om een nieuwe optie waarmee kijkers geld konden betalen om hun favorieten streamers op de website te adverteren. Ook een plan om streamers die minstens veertig uur per week online zijn advertenties te laten draaien op hun kanalen, ontving weerstand binnen het bedrijf.

Een andere voormalige Twitch-werknemer meldt het volgende: "De gebruiker is de contentmaker. Als je geen passie hebt voor het product, bekijk je het niet door de ogen van de gebruiker en heb je niet hetzelfde niveau van empathie."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ZIjn het dan juist de goede die zeg zijn gegaan omdat ze het niet eens zijn met de plannen, of zijn het de personen die niet passen bij het bedrijf, die weg zijn gegaan omdat ze hun plannen niet kunnen realiseren?

0

Dat Twitch al een tijdje oog op de gebruiker kwijt is is al bekend, ik hoop ze hun kennis kunnen gebruiken om competitie te vormen

0

@Tad Welke compepitie ? Mixer was niks en is inmiddels weg. Ik gebruik regelmatig twitch en merk geen negatieve dingen vergeet niet dat Amazon de eigenaar is die pompen genoeg geld erin

0

@xRAGEBANE-XSX weleens van YouTube gehoord?

0

@xRAGEBANE-XSX Competitie /te vormen/, als in: Moet nog gemaakt worden.

0

Aanbevolen voor jou