Toekomstige Mario-games verschijnen niet eerst op smartphones

Toekomstige Mario-games verschijnen niet eerst op smartphones

'Mobiele apps zijn niet het primaire pad voor toekomstige Mario-games'

Volgens Mario-bedenker Shigeru Miyamoto zullen smartphones niet het hoofdplatform voor toekomstige games rondom de Nintendo-mascotte zijn.

Dat meldt hij in een interview met Variety. Eerder verschenen er smartphonegames als Super Mario Run en Mario Kart Tour, maar in de toekomst lijkt Nintendo minder focus op de smartphone als platform te leggen, in ieder geval wat betreft Mario. "Mobiele apps zijn niet het primaire pad voor toekomstige Mario-games", zo vertelde hij.

Dat wil overigens niet zeggen dat Nintendo niet tevreden is met de uitgekomen smartphonegames of dat er nooit meer Mario-games naar iOS en Android komen. "Mario-games als mobiele apps kunnen in potentie een veel groter publiek bereiken en de Mario-ervaring uitbreiden, aangezien je alleen maar een duim van één hand nodig hebt."

Miyamoto werd ook gevraagd naar nieuwe games rondom de Nintendo-mascotte, waarop hij meldde dat mensen vooral toekomstige Nintendo Direct-livestreams moeten afwachten. "Ik kan alleen zeggen: blijf toekomstige Nintendo Directs in de gaten houden", zo antwoordde hij volgens de ondertiteling. De letterlijke vertaling is iets uitgebreider: "Ik kan niets op voorhand onthullen, maar we hebben om de twee of drie maanden een nieuwe Nintendo Direct-uitzending, dus kijk daar alsjeblieft naar uit."

De uitspraak is natuurlijk niet heel opvallend, omdat Nintendo diens nieuwe games bijna altijd via Nintendo Direct-uitzendingen onthult. Toch is het al een tijd geleden dat er een compleet nieuwe Mario-platformer is uitgekomen - de laatste nieuwe game was Super Mario Odyssey uit 2017, al bevatte de Switch-heruitgave van Super Mario 3D World ook een nieuwe modus genaamd Bowser's Fury, dat zich afspeelde in een open spelwereld. Fans speculeren dat Nintendo aan een nieuwe Mario-game werkt die tegelijk met de opvolger van de Nintendo Switch moet uitkomen, die overigens niet officieel is aangekondigd.

Tot slot werd Miyamoto gevraagd over zijn mening over geweld in games. "Ik wil verduidelijken dat ik niet tegen shooters en gewelddadige games ben. Er zijn veel verschillende media die voor vermaak zorgen, maar het is mijn missie om andere manieren te vinden om interessante en leuke games te maken. Ik heb mijzelf voorgenomen dat Mario een personage is die nooit andere mensen pijn doet, dus ik wilde een andere manier vinden om uiting te geven aan Mario."

Hieronder is een video te zien waarin een gedeelte van het complete interview wordt getoond.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou mooi dat hij dat even bevestigd ... Wat een loos statement, ik mag toch hopen voor Nintendo dat dat niet zo is, zo wel dan zijn ze mij als liefhebber van hun games kwijt. Dat het Uberhaubt al gezegd wordt in een officieel interview, waarom dat narratief uberhaubt aansnijden ...

0
test

@Mmo-veteran In Japan (en Azie als geheel) zijn mobiele games uiteindelijk het grootst. Uiteindelijk leveren mobiele games ook meer geld op tegenwoordig...

0
test

@Ardyn dat betwijfel ik op de lange termijn

0

Aanbevolen voor jou