Tips om te winnen in Pokémon Unite

Tips om te winnen in Pokémon Unite

Vorige week lanceerde Pokémon Unite op de Nintendo Switch. Om ervoor te zorgen dat jij een voordeel hebt tegenover de andere spelers, hebben we een aantal tips op een rij gezet.

In Pokémon Unite werk je samen in een team van vijf spelers om zoveel mogelijk punten te scoren bij de tegenpartij. Het speelveld in Unite is opgedeeld in drie lanes: top, mid en bottom. Als team verspreid je je over deze lanes. Spelers verdienen punten door het verslaan van de tegenstanders en wilde pokémon. Deze punten kunnen vervolgens in de daarvoor bestemde goals worden gescoord. Na tien minuten is de wedstrijd voorbij en wint de partij met de meeste punten. Tot zover de basisregels. Hieronder vind je een aantal tips om de overwinnende partij te worden.

De juiste instellingen

Zet de instellingen voor de besturing op advanced. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen of je andere spelers of juist wilde pokémon aanvalt, in plaats van dat de game deze keuze voor jou maakt. Met deze instellingen val je met de A-knop andere spelers aan en de B-knop wordt gebruikt voor wilde pokémon. Dit betekent echter niet dat je de A-knop niet kunt gebruiken om met wilde pokémon te vechten, maar zodra er een andere speler in de buurt komt krijgt dit prioriteit.

Daarnaast is het handig om auto attack uit te zetten. Deze optie zorgt er namelijk voor dat alles in jouw bereik automatisch door je personage wordt aangevallen. Hierdoor heb je meer controle over je personage.

De optie boosted attack is handig om aan te zetten. Sommige pokémon doen bijvoorbeeld met elke tweede of derde basic attack een sterkere aanval. Met dit balkje kun je precies zien wanneer deze aanval beschikbaar is.

Zet lock-on aan. Dit kan als een soort radar gebruikt worden - het portret van de dichtstbijzijnde tegenstanders licht op als deze zichtbaar in jouw bereik zijn, ook al zie je de tegenstander zelf niet direct. Daarnaast kun je deze optie gebruiken om tijdens teamgevechten een specifieke tegenstander uit te kiezen, zodat je deze gericht neerhaalt.

In-motion Pursuit Mode Distance en In-Motion Pursuit Mode zet je respectievelijk op standaard en uit. Dit voorkomt dat je pokémon zich naar een tegenstander buiten bereik verplaatst wanneer je op de aanvalsknop drukt. Deze instelling zorgt er namelijk voor dat de game naar een tegenstander zoekt als je de aanval inzet.

Ten slotte kun je scoring controls op ’press’ instellen. Move Aim Snaps to Target moet uitgeschakeld zijn. Hiermee voorkom je dat je automatisch tegenstanders aanvalt wanneer je bijvoorbeeld een dash-aanval wil gebruiken om te ontsnappen.

Held-items

Held-itens in Pokémon Unite geven bepaalde statistieken aan de drager en deze kunnen ook weer geüpgraded worden. Bijvoorbeeld Leftovers: dit geeft jouw Pokémon zestien extra HP-punten. Wanneer je dit item naar level 2 upgradet krijg je zelfs 20 HP-punten. Bovendien bezitten Held-items nog een andere stat. In het geval van Leftovers betekent dit dat jouw pokémon buiten gevechten om 1% van zijn maximale HP terugkrijgt per seconde. Items kunnen tot maximaal level 20 geüpgraded worden. Iedere tien levels wordt de secundaire stat van een held item geüpgraded. In het geval van Leftovers betekent dit dat je op level 20 begint met een extra 240 HP. Daarnaast wordt de HP regeneration verhoogd naar 2% van je maximale HP per seconde.

Samenstelling van je team

Net als in andere ’moba’s is het belangrijk dat je team de juiste samenstelling heeft. In Pokémon Unite zijn er vijf rollen beschikbaar: attacker, defender, speedster, all-round en support.

Attackers kunnen al vanaf een laag level veel schade toebrengen, maar ze zijn zelf ook makkelijk uit te schakelen. Defenders hebben veel HP en kunnen tegenstanders hinderen met Crowd Control-mogelijkheden zoals een stun, slow of knockback. Speedsters zijn de koning van de jungle (de middelste lane) en hebben vaak een aanval waarmee ze op een tegenstander kunnen springen. Dit kan vanuit een bosje in de jungle worden gebruikt om vanuit het niets de tegenstander te verrassen en samen met de twee laners uit te schakelen.

All-rounders zijn aan het begin van de match relatief gezien de zwakste pokémon. Ze groeien gedurende de match en uiteindelijk veranderen ze in onstuitbare moordmachines. Supports hebben de rol om een all-rounder in het begin te ondersteunen bij het verkrijgen van XP. In teamgevechten kunnen supports hun teamgenoten helen en vijanden hinderen

In het geval dat er een teamgevecht uitbreekt, is het handig om te weten welke pokémon je gezamenlijk als eerste moet uitschakelen. Net als in andere moba’s, maar ook games als Overwatch, is het belangrijk om eerst de support uit te schakelen. Hiermee voorkom je dat jouw tegenstanders tijdens een gevecht geheeld worden. Vervolgens is het een kwestie van erachter komen wie de meeste schade aanricht en hier gezamenlijk op te springen. Over het algemeen is de beste volgorde om aan te houden: support > allrounder / attack / speedster > defense.

Kiezen of delen

Wanneer je alleen op een lane staat, level je sneller dan met z’n tweeën of drieën. Dit komt omdat je EXP deelt in Pokémon Unite. Als een teamgenoot een (wilde) pokémon in jouw buurt vangt, ontvang jij een deel van de EXP. Daarom is het verstandig om met maximaal twee personen op een lane te beginnen. Hiermee voorkom je dat iemand achterloopt in level en een makkelijk doelwit wordt voor de tegenpartij.

Op de bottom lane, waar de all-rounder en support zich bevinden, is het beter om de all-rounder de pokémon te laten vangen. Hierdoor krijgt hij het merendeel van de EXP en is hij sneller op een hoog genoeg niveau om de rest van het team te ondersteunen. Bovendien is er een Held-item genaamd EXP share: hiermee ontvang je meer XP van de pokémon die teamgenoten in jouw buurt vangen. Dit item is vooral voor ondersteunende pokémon erg handig.

Tot slot is het slim om de wilde pokémon in de middelste lane zoveel mogelijk links te laten liggen als dit niet ’jouw’ lane is. Speedsters hebben maar een beperkt aantal wilde pokémon die ze kunnen vangen voor EXP, voordat ze verwacht worden op de top of bottom lane. Zonder deze EXP en bijbehorende levels en skills bezitten ze niet de juiste tools om anderen te helpen.

Geef niet op

Een potje Pokémon Unite voelt soms eenzijdig aan. Wanneer een van de lanes compleet wordt overmeesterd door de tegenstander, voelt het al gauw als een verloren zaak. Zapdos kan echter de rollen omdraaien, ook al sta je de gehele game al achter. Deze legendarische pokémon verschijnt in de laatste twee minuten van een potje. Wanneer je Zapdos verslaat, tellen al je punten dubbel en krijgt de tegenpartij geen schild wanneer ze een goal proberen te verdedigen. Vechten tegen Zapdos kan echter erg riskant zijn. Let dus goed op dat er geen tegenstanders in de buurt zijn die pokémon voor je neus wegkapen.

Wees niet te gierig

Een van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het onder de knie krijgen van ’een moba, is dat men zich teveel richt op het uitschakelen van tegenstanders. Dit resulteert in veel onnodig doodgaan en een voorsprong voor de tegenstander.

Wacht liever tot je tegenstander een fout maakt. Als je een beetje schade kunt aanrichten zonder zelf geraakt te worden, heb je eigenlijk al gewonnen. Dit betekent namelijk dat ze even terug moeten om te herstellen en ze dus geen EXP ontvangen. Wanneer je zelf weinig HP hebt kun je daarnaast de tegenstander verleiden om jou aan te vallen.

Beweeg als een team

Wanneer de eerste paar goals zijn vernietigd en de laning-fase voorbij is, begint het echte teamspel pas. Daarom is het belangrijk om niet zonder goede reden alleen door de map te lopen. Vooral de attack-, support- en all-rounder-rollen zijn makkelijke doelwitten voor een groep tegenstanders. Maar ook een rol als defender, die wel een groepje van zich af kan houden, zal vroeg of laat het loodje leggen.

Het is begrijpelijk dat je nog even wat wilde pokémon wil vangen om op level te komen, maar het is net zo jammer als je doodgaat omdat je wordt besprongen door drie tegenstanders. Daarom is het verstandig om als team over de map te bewegen. Door tactisch gebruik van je abilities kun je alsnog een sterkere tegenstander te slim af zijn.

In het geval dat er net een teamgevecht is geweest en een deel van jouw team het niet heeft gered, is het ook beter om te wachten tot iedereen weer terug is, in plaats van één voor één het team van de tegenpartij tegemoet te lopen.

Check regelmatig de minimap

Wanneer een teamgenoot zicht heeft op een vijand, verschijnt deze op de minimap. Daardoor weet je ongeveer hoeveel personen er op welke lane zitten. Vooral voor speedsters is dit belangrijk om in het achterhoofd te houden. Wanneer je ziet dat de tegenstanders op een lane druk zetten en proberen te scoren, is dat voor speedsters het juiste moment om vanuit de rug toe te slaan en samen met jouw laners de tegenpartij van twee kanten te belagen.

Pokémon Unite is nog maar net uit en ontvangt in de toekomst regelmatig updates met daarin nieuwe items, speelvelden en pokémon. Voor veel Unite-spelers is dit ook de eerste aanraking met een moba. Hopelijk ben je dankzij deze tips klaargestoomd voor je eerste stappen in Pokémon Unite. Heb je zelf nog goede tips voor andere spelers? Laat het weten in de reacties.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bij mij wisselt het. De ene keer win ik en de andere keer verlies ik. Het hangt oook af als je het met vrienden samen speelt. Dan kan je beter overleggen.

0

Aanbevolen voor jou