Tips om goed voorbereid aan Ghost of Tsushima te beginnen

Tips om goed voorbereid aan Ghost of Tsushima te beginnen

In Ghost of Tsushima staat samoerai Jin Sakai voor de loodzware taak om de Mongoolse invasie een halt toe te roepen. De oude samoerai bereidden zich altijd voor op een strijd met een rustgevende meditatie, maar in dit geval heb je meer aan een aantal praktische tips.

In Ghost of Tsushima is van alles te doen, zoals nederzettingen bevrijden, dorpelingen helpen of lekker rustgevend een haiku schrijven. Het spel legt bijna alles goed uit, maar zoals bij elke openwereldgame kunnen de vele activiteiten een beetje overweldigend zijn. De wat subtielere zaken zie je dan al snel over het hoofd. Met deze gids reis je in ieder geval goed voorbereid af naar het magisch mooie eiland Tsushima.

Draag de Traveller’s Attire tijdens het verkennen

Als je tussen de verhalende missies door het eiland gaat verkennen, kun je het beste altijd even de Traveller’s Attire (Reizigerskleding in het Nederlands) aantrekken. Op de landkaart zijn standaard alleen de contouren van Tsushima te zien. Pas als je ergens bent geweest, wordt de kaart langzaam ingekleurd en verschijnen nederzettingen, zijmissies en activiteiten. Met de Traveller’s Attire kleur je automatisch een groter gebied in en ontdek je dus sneller wat er allemaal te doen is op Tsushima. Bovendien gaat je controller trillen als een verzamelobject in de buurt is. Je kunt zelfs instellen dat de wind je naar bepaalde verzamelobjecten leidt. Overigens geven andere kledingstukken je weer andere voordelen, dus het is sowieso handig om regelmatig te wisselen.

Wees zuinig met grondstoffen

Je verzamelt in Ghost of Tsushima verschillende grondstoffen waarmee je je wapens en kostuums kunt verbeteren. Je meest gebruikte kostuum(s) heb je wellicht al snel maximaal geüpgraded. Als je dan na een tijdje omkomt in de grondstoffen is het aanlokkelijk om ook maar je andere pakjes te verbeteren. Vooral ook omdat de game een tikje schreeuwerig laat blijken dat er upgrades beschikbaar zijn. Ik zat dus vrolijk alles te upgraden… en speelde toen ineens weer nieuwe outfits en wapens vrij die ik niet meer kon upgraden, omdat ik alles al had uitgegeven. Beter houd je dus al je grondstoffen lekker op zak om alleen de outfits en wapens te upgraden die je écht gebruikt!

Plunder voordat je een kamp in de fik steekt

Overal in Tsushima staan vijandige legerbasissen en die wil je natuurlijk zo snel mogelijk uit de weg ruimen. Bij de grotere kampen moet je dan eerst een aantal items vinden of gevangenen bevrijden, om vervolgens de voorraad Black Powder te ontsteken. Dan gaat echter ook meteen het hele kamp in vlammen op, terwijl er vaak heel veel grondstoffen in deze kampen liggen. Die wil je weer hebben om je wapens en outfits mee te upgraden. Plunder er dus éérst op los en steek de boel daarna pas in de hens.

Observeer Mongol Leaders voordat je ze aanvalt

Verschillende Stances, oftewel vechthoudingen, speel je vrij met punten die je op twee manieren kan verdienen: door Mongol Leaders te observeren, of door ze dood te maken. Wees slim en observeer in een legerkamp éérst de Mongol Leader en val dán pas aan. Zo verdien je gelijk twee punten. Die stances zijn een belangrijk onderdeel van het vechtsysteem in Ghost of Tsushima, want ze zijn effectief tegen verschillende soorten vijanden.

Buig bij bordjes

Overal op Tsushima staan bordjes met daarop een buigende samoerai. Wanneer je op die plek zelf een buiging maakt, door op de touchpad omlaag te vegen, gebeurt er iets leuks. Nee, je wordt er niet sterker van en krijgt ook geen nieuwe kostuums, maar doe het nou maar gewoon. Het is een leuke interactie met de toch al zo prachtige spelwereld. En dat is een mooi bruggetje naar de laatste tip.

Maak veelvuldig gebruik van de fotomodus

Doe jezelf een plezier en maak gebruik van de fotomodus. Sta af en toe eens stil en geniet van het prachtige uitzicht. Experimenteer vervolgens met de heerlijke opties van deze fotomodus. Voeg dwarrelende blaadjes toe en verander het weer of zelfs het tijdstip van de dag. Zie je een prachtig vergezicht en denk je ‘oh, dit zou er tof uitzien bij zonsopkomst’? Pas dan gewoon lekker het tijdstip aan. Je zult ook zien dat het niet uitmaakt of de zon nou opkomt, dat de maan het landschap verlicht, of dat het ontzettend stormt: Ghost of Tsushima ziet er eigenlijk altijd prachtig uit.

Lees ook onze review:Ghost of Tsushima is de ultieme samoeraifantasie

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zit al op m'n balkon te turen of ik de postbode zie lopen.

0
test

@Red Dead Demon Haha nice! Verrekijker in de hand?

0
test

@garciagarcia Ik zag m al vlot aan komen. Nu even voedsel break. Wat een ontiegelijk mooie game.

0
test

Wat een heerlijke game zeg! In het begin is het vechten wel pittig met de timing etc, maar als je het eenmaal door hebt en wat meer skills hebt unlocked echt heerlijk om te spelen! Het is een van de mooiere games die ik gespeeld heb, in combinatie met de sfeer en fijne gameplay, voor mij persoonlijk de beste game sinds jaren!

0

Aanbevolen voor jou