Tien tips voor een positieve commentbeoordeling | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

1. Scheld en vloek niet

Eigenlijk zou dit meer dan bekend moeten zijn, maar vaak genoeg zie ik nog gebruikers een comment plaatsen waarbij ze woorden gebruiken die vroeger enkel gebruikt werden tijdens de geslachtsdaad of in het ziekenhuis. Echter zullen weinig mensen dit waarderen en zal je ongetwijfeld gebombardeerde worden met minnetjes. In plaats van je mening te verkondigen met woorden als lul, kanker en scheefgeneukte flubberkut kan je beter diegene bij zijn naam noemen. Men kan zelf beoordelen of degene aan wie het bericht gericht is dan een brugkut of een drilboorpastoor is.

2. Zorg ervoor dat je zinnen grammaticaal correct zijn

hoe vervelent is het als een stuk teksd dusdanig geschrijven is dat het onleesbaaaar en onijndig en fol met vouten en zonder punten en commas of wat dan ook en dat het gewoon maar niet op leikt te houden en je je afvraachd waar is de punt nou? Volgens mij heb ik het punt duidelijk gemaakt.

3. Klaag vooral niet over je minnetjes

Vaak genoeg kom ik nog tegen dat gebruikers/mede-gamers gaan klagen over de minnetjes die ze krijgen. Het gevolg is dat ze op het klaagbericht nog meer minnetjes krijgen, waardoor ze weer gaan klagen. Indien je minnetjes krijgt, ga hier dan vooral niet om zeuren, want het enige wat je hiermee bereikt zijn nog meer minnetjes.

4. Sony is altijd beter dan Microsoft

Het mag duidelijk zijn dat alles wat Sony doet ten aller tijden beter is dan wat Microsoft doet. Spreek ten aller tijden positief over Sony en kraak Microsoft bij elke mogelijkheid af. Op deze manier zullen de plusjes binnenstromen. Binnen een week kan je zo 100 plusjes binnenhalen, zolang je maar actief genoeg bent.

5. Volg de hype

Indien er weer een game is aangekondigd waar men lyrisch over is, maar waar jij weinig in ziet, zeg dit vooral niet. Men zal je zien als negatieveling, een mierenneuker, een buitenstaander. Ga vooral mee met de hype.

6. Verkondig nooit je tegenstrijdige, oprechte mening op een positief ontvangen bericht

Het overkomt je vaak genoeg: iemand plaatst zijn mening over een game en krijgt hiervoor plusjes. Jij bent het echter niet met het bericht eens en plaatst in de reply waarom jij vindt dat het niet zo is. Hoe goed je het ook verwoord, je zal toch gemind worden. Waarom? Meningen doen er namelijk niet toe op deze site. In punt 5 al gegeven, het gaat er enkel om wat anderen vinden. Het plus-minsysteem is niet bedoeld voor goede en slechte berichten. Het is enkel een check om te zien hoeveel mensen op deze site het met je eens zijn.

7. Wees kort, krachtig en positief

De snelste manier op plusjes te krijgen is om eerst te onderzoeken welke games in de hype zijn en welke games het totaal niet zijn. Vervolgens ga je naar een onderwerp over de game die in de hype is. Het enige wat je dan hoeft te doen is een klein berichtje te plaatsen. "Dat is nog eens goed nieuws!", "Zo hoort een game eruit te zien" of "Ik kan echt niet wachten op deze game" zijn oneliners die het altijd goed doen.

8. Comment gewoon niet

Indien je een nieuwsfeitje ziet die niet bepaald bijzonder is, comment dan niet. Indien het voor jou niet interre ant is, dan zal het dat ook wel niet zijn voor anderen. Ze zullen je dan ook geen plusje kunnen geven. Het enige dat kan gebeuren is dat er een no-life-minner actief is op de site die elk bericht, goed of slecht, zal gaan minnen. Je geeft jezelf zo onnodig een minnetje. Bij dit soort onderwerpen kan je dus beter niets zeggen.

9. Sony is altijd beter dan Microsoft

Nogmaals: alles wat Sony doet, positief of negatief, moet ten aller tijden gezien worden als iets wat beter is dan bij Microsoft. Het maakt niet uit of Microsoft iets doet waar je eigenlijk blij van zou worden als gamer, Sony is ten aller tijden beter. Het is de ongeschreven wet die de gebruikers van Gamer.nl opleggen en die zal je dus ook moeten volgen als je plusjes wil krijgen.

10. Maak gewoon meerdere accounts aan

Indien je toch zo wanhopig bent naar plusjes, maar je berichten altijd gemind worden, is er altijd nog de optie tot multi-accounts. Maak gewoon een tweede, derde, vierde,..., vierendertigste account aan en ga al je berichten af. Zo heb je binnen no-time plusjes binnen, zelfs op je slechte berichten.

Bonus tip

Indien je toch je mening wil verkondigen die niet meegaat in de hype, wees dan vooral kort en krachtig. Kom niet met goede argumenten, want dit zal je geen positieve beoordeling opleveren. Bespaar tijd en moeite om je mening goed te verkondigen, want het levert je niets op.

 

En dan nu serieus

Natuurlijk zouden de meeste tips hieruit complete onzin moeten zijn. Helaas is het wel de waarheid. De laatste tijd telt het namelijk niet meer of je comment goed of slecht is, of je je mening onderbouwt of dat je gewoon klakkeloos wat roept. Het gaat er om, zijn de anderen het met je eens. Als ik geen fan zou zijn van GTA en dit gewoon netjes verwoord en met duidelijke redenen waarom ik dat vind, krijg ik dan minnetjes omdat het een slechte comment is of omdat jij het niet met mij eens bent? Mi chien moeten het plus-minsysteem niet aangepast worden, maar moeten de mensen die het gebruiken eens leren wat de bedoeling is ervan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou