THQ reageert op uitspraken over CPU Wii U | Gamer.nl

THQ reageert op uitspraken over CPU Wii U | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

"(Metro: Last Light) is heel intensief voor een CPU. Ik denk dat verschillende andere bronnen al hebben bewezen dat de CPU van de Wii U niet zo snel is als bij sommige andere consoles", aldus Beyon. "Maar veel ontwikkelaars vinden manieren om daar omheen te werken omdat de console andere intere ante aspecten heeft."

Last Light zou technisch gezien wel mogelijk zijn op de Wii U, stelt Beynon verder. "We zouden Metro zelfs op een iPad kunnen laten lopen, of op bijna alles. Tu en de PC- en consoleversies moeten ook conse ies worden gemaakt en we proberen altijd het beste uit elk platform te halen. Maar ik snap dat de media op dit moment de drang heeft om bepaalde Wii U-verhalen te brengen die veel links opleveren als ze op een bepaalde manier worden geschreven."

4A Games en THQ hebben ervoor gekozen Metro: Last Light niet naar de Wii U te brengen, omdat er niet genoeg mankracht voor is. "Het is zeker mogelijk en iets dat we zouden willen doen. Maar de realiteit is dat we dan een team er op moeten zetten en er nog meer tijd en moeite in moeten steken, en dat zou ervoor zorgen dat we ons niet meer goed genoeg richten op wat we nu doen, onder andere met de aangekondigde PS3-versie."

Specs Wii U

De specificaties van de Wii U zijn al meerdere malen een onderwerp van discu ie geweest. In aanloop naar de lancering waren er verschillende tegenstrijdige verhalen te horen van ontwikkelaars. Het apparaat zou krachtiger of juist minder sterk dan de PS3 en Xbox 360 zijn.

De website Digital Foundry keek naar de hardware en zei het volgende: "Als we kijken naar ruwe berekeningen, bevat de CPU van de Wii U ongeveer evenveel siliconen - en dus ongeveer evenveel transistoren - als een van de in totaal drie Xbox 360-cores. Dit alleen kan niet gebruikt worden om 'kracht' mee te beoordelen, maar het is wel duidelijk dat erheel efficient mee om moet worden gegaan om ook maar in de buurt te komen van de Xbox 360' proce orkracht. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou