The Super Mario Bros. Movie is de meest succesvolle gamefilm tot nu toe

The Super Mario Bros. Movie is de meest succesvolle gamefilm tot nu toe

Film levert een recordbedrag op

The Super Mario Bros. Movie is de meest succesvolle gameverfilming tot nu toe.

De optelsom van alle opbrengsten van de film wereldwijd sinds de première op 5 april komt op moment van schrijven uit op 444.602.292 dollar - omgerekend 403.174.250,43 euro. Aangezien de film nog altijd in de bioscoop draait en nog in Japan moet uitkomen, blijft dat bedrag de komende tijd stijgen.

Met het huidige bedrag heeft The Super Mario Bros. Movie al de vorige recordhouder verslagen: de verfilming van Warcraft, dat in totaal 439.048.914 dollar opleverde. Detective Pikachu staat op de derde plek met een totaalbedrag van 433.230.304 dollar.

Dat The Super Mario Bros. Movie het zo goed doet in de bioscoop, mag geen verrassing meer heten: kort na de première bleek al dat de film een erg goede eerste week draaide. Daarbij laat het publiek enthousiaste recensies achter, wat haaks staat op de gemiddeld genomen negatieve recensies van critici.

The Super Mario Bros. Movie verscheen begin deze maand in de bioscoop. Jacco Peek schreef in zijn recensie: "Zie The Super Mario Bros. Movie dan ook vooral als een grappige kinderfilm met een zee aan knipogen voor de fan. Heb je écht niks met Nintendo of de iconische loodgieter, dan kun je hem prima aan je voorbij laten gaan. Heb je echter warme herinneringen aan een van de vele games, dan is een bioscoopbezoek de moeite waard, en staan er in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer films op je te wachten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou