Tencent zou grootste aandeelhouder van Ubisoft willen worden

Tencent zou grootste aandeelhouder van Ubisoft willen worden

Het Chinese Tencent zou plannen hebben om de grootste aandeelhouder van uitgever Ubisoft te worden.

Dat claimt Reuters te hebben vernomen. Tencent heeft op dit moment vijf procent van de uitgever van games als Assassin's Creed en Far Cry in handen. Die aandelen zijn in 2018 aangeschaft. Inmiddels zou Tencent contact hebben opgenomen met de Guillemot-familie om de mogelijkheden voor het aanschaffen van meer aandelen te bespreken.

De Guillemot-familie is de hoofdaandeelhouder van Ubisoft met 15 procent aan aandelen. Tencent zou volgens Reuters van plan zijn om maximaal 100 euro per aandeel te bieden om zo de grootste aandeelhouder te worden. Dat is ver boven de huidige marktprijs van de aandelen van Ubisoft. Hoeveel procent van de aandelen Tencent precies in handen wil krijgen, is niet bekend.

Volgens het artikel van Reuters moet dit er voor zorgen dat Ubisoft een belangrijke verdienste van Tencent blijft - op die manier is het onwaarschijnlijk dat de uitgever door andere bedrijven overgenomen wordt. Dat was naar verluid ook in 2018 de hoofdreden voor Tencent om vijf procent aandelen van Ubisoft aan te schaffen.

Tencent is een grote speler binnen de game-industrie. Zo heeft het aandelen in uitgevers en ontwikkelaars als Riot Games, Epic Games, Frontier Developments, Activision Blizzard en PlatinumGames in handen.

Reuters meldt dat noch Ubisoft, noch Tencent op bovenstaande geruchten hebben gereageerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hebben ze geen contract ondertekend om geen extra aandelen te kopen toen ze samen met de guillemot familie een overname van gameloft probeerden tegen te gaan?

0
test

Tencent ze kopen en kopen maar, waar jaren terug ik nog nooit van het bedrijf gehoord heb, is het nu sinds paar jaartjes de grooste in gaming. Hoop niet dat een ubi in handen van een tencent valt maar er zal nog wel geprobeert worden zo iets te kopen door een tencent. Denk met ip's die ubi heeft een nintendo of sony ze weer naar oude niveau kan brengen.

0

Aanbevolen voor jou