Tencent koopt Nightingale-ontwikkelaar Inflexion Games

Tencent koopt Nightingale-ontwikkelaar Inflexion Games

Tencent heeft Inflexion Games, de nieuwe studio die aan de het vorig jaar onthulde Nightingale werkt, gekocht.

Er werden geen details gegeven over de aankoop en het bedrag dat er mee gemoeid gaat, maar duidelijk is dat het Chinese Tencent alle aandelen van Inflexion heeft gekocht.

Inflexion Games is de nieuwe studio van Aaryn Flynn, de voormalige general manager van Bioware. Tijdens The Game Awards afgelopen december werd diens eerste game onthuld, genaamd Nightingale. 

Nightingale draait om de Realmwalker, waarmee spelers door verschillende, gevaarlijke dimensies reizen en moeten zien te overleven. Dat kunnen spelers alleen of met andere overlevers doen. Hoe dan ook moet er tegen allerlei monsters en de magische Fae gevochten worden. 

Nightingale verschijnt in de loop van dit jaar in Early Access voor pc. Flynn blijft de studio leiden en de ontwikkeling van Nightingale blijft doorgaan. Die game gaat nu door het eind vorig jaar opgerichte Tencent-label Level Infinite uitgegeven worden.

Tencent heeft de afgelopen jaren diverse gamebedrijven gekocht of er geld in geïnvesteerd, waaronder Sumo Digital, Remedy, Epic Games, Ubisoft, Dontnod, PlatinumGames, Riot Games, Turtle Rock Studios en Funcom.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou