'Team17 krijgt te maken met significante ontslagronde'

'Team17 krijgt te maken met significante ontslagronde'

Vooral het quality assurance-team zou worden getroffen

Bij uitgever Team17 zou een "significante" ontslagronde aan de orde zijn.

Dat claimt Eurogamer te hebben vernomen. De ontslagronde zou onderdeel uitmaken van een reorganisatie binnen het bedrijf. Er zou een meeting zijn gehouden waarbij de werknemers van de plannen hebben vernomen.

Het zou vooral gaan om de quality assurance-afdeling van het bedrijf - er zouden zo'n vijftig banen verloren dreigen te gaan. Toekomstig QA-werk zou via een extern bedrijf verlopen. Het is niet duidelijk of werknemers van andere afdelingen buiten schot vallen.

Verder zou de huidige CEO van de uitgeverskant van het bedrijf, Michael Pattison, mogelijk aftreden. In oktober 2021 kreeg hij die rol toebedeeld. De reorganisatie zou in november afgerond moeten worden.

De game-industrie lijkt dit jaar te kampen met significante ontslagrondes. Vorige week bleek nog dat Epic Games ongeveer zestien procent van diens werknemers - rond de 830 werknemers - ontslaat. Eerder dit jaar kondigde CD Projekt Red aan zo'n tien procent van diens werknemers te ontslaan, en Microsoft liet rond de 10.000 werknemers gaan. Verder vinden er dit jaar ook ontslagrondes plaats bij bedrijven als Ubisoft, Bioware en Crystal Dynamics.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat deze studio sowieso nog bestaat. Brengt amper games uit en als het een game uit brengt is het 50% kans op de Worms franchise die qua gameplay al jaren gedateerd is.

0
test

Als ontwikkelaar misschien wel ja, maar als uitgever brengen ze ieder jaar toch de nodige games uit. Blasphemous 2, Moving Out, Trepang2, Thymesia, Hell let Loose en Yooka-Laylee om er maar een paar te noemen. Er zitten jaarlijks vaak best leuke en toffe games tussen die uitgegeven worden door Team17.

0
test

Is natuurlijk persoonlijk maar een gouden formule hoef je niet of nauwelijks te veranderen, Worms is zo'n beetje de enige in z'n soort en nog steeds speel ik het zo nu en dan. Maar ik snap dat het Grote publiek liever voor het AAA geweld gaan

[Reactie gewijzigd door Breadpit op 2 oktober 2023 - 18:43]

0

Jij noemt de gameplay van Worms gedateerd. Ik noem m tijdloos. Staat nog steeds als een huis.

0

Aanbevolen voor jou