Team17 annuleert NFT's gebaseerd op Worms na ontvangen kritiek

Team17 annuleert NFT's gebaseerd op Worms na ontvangen kritiek

Een paar dagen na de aankondiging van NFT's gebaseerd op de Worms-franchise, heeft uitgever Team17 ze weer geannuleerd.

Eerder deze week kondigde Team17 een samenwerking met blockchainbedrijf Reality Gaming Group aan. De MetaWorms NFT's zouden bestaan uit uniek, met de computer gegenereerd artwork gebaseerd op Worms. Die NFT's zouden daarbij minder schadelijk voor het milieu zijn dan andere NFT's. De aankondiging kon op veel kritiek rekenen, ook van studio's wiens games uitgegeven worden door Team17.

Inmiddels heeft Team17 laten weten de plannen te annuleren. "We hebben naar onze Teamsters, ontwikkelpartners en fans en de zorgen die ze uiten geluisterd. Daarom hebben we besloten afstand te nemen van NFT's."

Team17 is niet het enige gamebedrijf dat wilde experimenteren met NFT's. Ubisoft kondigde vorig jaar aan NFT's in games te gaan verwerken in de vorm van Ubisoft Quartz. De ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 kondigde daarnaast aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing kort na de aankondiging terug te draaien. Ook stemacteur Troy Baker - bekend van games als The Last of Us - was van plan NFT's uit te brengen, maar besloot deze week die keuze terug te draaien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou