Switch-hacker Gary Bowser komt vroegtijdig vrij

Switch-hacker Gary Bowser komt vroegtijdig vrij

Hij blijft wel de rest van zijn leven een boete betalen aan Nintendo

Gary Bowser, de Canadese hacker die modchips voor de Nintendo Switch maakte, wordt vroegtijdig vrijgelaten uit de gevangenis.

In februari 2022 werd Bowser veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf. In een interview met Nick Moses meldt Bowser dat hij afgelopen maart is vrijgekomen en zich nu bevindt in het Northwest Detention Center te Tecoma, waar hij voorbereid wordt op zijn terugkeer naar Canada.

Bowser heeft echter nog wel de boete van 10 miljoen dollar boven het hoofd hangen die hij aan Nintendo moet betalen. Bowser geeft aan tot nu toe 175 dollar te hebben betaald via het werk dat hij in de gevangenis deed. Wanneer hij eenmaal thuis is moet hij tussen de 25 en 30 procent van zijn maandelijkse verdiensten betalen aan Nintendo. "Ik heb ongeveer zes maanden voordat ik moet gaan betalen."

Bowser is 53 jaar oud. Gezien het bedrag is het dus waarschijnlijk dat hij de rest van zijn leven een gedeelte van zijn loon aan Nintendo moet overmaken.

De Canadese hacker Bowser en partner Max Louarn, beiden lid van een hackersteam genaamd Team-Xecuter, werden in 2020 opgepakt en aangeklaagd voor zo'n elf misdrijven. In essentie gaat het erom dat Bowser modchips voor de Switch verkocht.

Nintendo spande in 2021 een rechtszaak tegen hen aan wegens de verkoop van die modchips. Bowser pleitte eind 2021 schuldig aan twee misdrijven gerelateerd aan het hacken. Hij bood Nintendo 4,5 miljoen dollar aan. In een aparte rechtszaak werd Bowser ook nog eens verzocht een extra 10 miljoen dollar aan Nintendo te betalen. Het bedrijf geeft prioriteit aan de boete van 10 miljoen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De man heeft zijn straf uitgezeten, om nou de rest van je leven 30% in te moeten leveren terwijl hij die 10 miljoen nooit kan terugbetalen aan een miljarden bedrijf als Nintendo vind ik een bizarre niet in proportie staande straf, je komt nog beter weg met moord.

0

@ali3n8tor Het zal meer het idee van een precedent zetten zijn. Wat ook niet werkt want hoge straffen zijn niet preventief.

0

Aanbevolen voor jou