Super Mario is beroemdste gamepersonage in Europa | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het onderzoek meldt dat Mario bekender is dan gamepersonages als Lara Croft uit de Tomb Raider-games, Sonic the Hedgehog, Pac-Man en Master Chief uit de Halo-games. Daarnaast gaf het grootste gedeelte van de 3755 ondervraagde mensen aan de muziek uit de Mario-games direct te herkennen.

De 3755 volwa enen die zijn ondervraagd komen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Volgens YouGov zijn er van elk land genoeg mensen ondervraagd om het onderzoek representatief voor Europa te maken.

222 miljoen

Mario heeft in 28 jaar tijd in meer dan honderd games een rol gespeeld. Deze games zijn gezamenlijk goed voor zo'n 222 miljoen verkochte exemplaren. Demeest recente game met Mario in de hoofdrol, New Super Mario Bros. Wii, verscheen eind november op de Nintendo Wii.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou