Super Mario 64-exemplaar levert ruim 1,3 miljoen euro op

Super Mario 64-exemplaar levert ruim 1,3 miljoen euro op

Een ongeopend exemplaar van Super Mario 64 heeft op een veiling 1,56 miljoen dollar - omgerekend ruim 1,3 miljoen euro - opgeleverd.

De Nintendo 64-game werd afgelopen weekend op de Heritage Auctions geveild, waarbij de startprijs op 100.000 dollar lag. De game is niet erg zeldzaam, maar dit exemplaar was beoordeeld met een 9,8 A++ op de Wata-schaal, een keurmerk waarmee wordt bepaald in wat voor conditie een game en diens verpakking is. Het betreft een erg hoge waardering voor een spel van een kwart eeuw oud.

Het neergelegde bedrag is een nieuw record qua hoeveelheid geld dat voor een game is neergelegd. Het vorige record werd vorige week nog gebroken, toen 870.000 dollar - omgerekend bijna 733.000 euro - werd neergelegd voor een ongeopende versie van de eerste The Legend of Zelda voor de NES. Voorheen stond het record op naam van Super Mario Bros. voor de NES, waar 660.000 dollar - omgerekend bijna 556.000 euro - voor betaald werd.

Super Mario 64 verscheen in 1996 voor de Nintendo 64. Het was een lanceringsgame voor de console. Hoewel het bij lange na niet de eerste driedimensionale platformer betrof, stond het spel wel aan de bakermat van de groeiende populariteit van het genre. Dit mede door de Nintendo 64-controller, waar een analoge stick op zat zodat spelers zich gemakkelijker door driedimensionale omgevingen konden bewegen.

Super Mario 64

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet erg zeldzaam.. dat is toch crazy dan? Had ik maar al mn speelgoed/games vroeger nooit aangeraakt.. damn hahaha..

0

Aanbevolen voor jou