Summer Game Fest wordt volgend jaar juni weer gehouden

Summer Game Fest wordt volgend jaar juni weer gehouden

De vijfde editie alweer

Summer Game Fest wordt volgend jaar juni wederom gehouden.

Hoewel het geen grote verrassing mag heten, werd via X (het voormalige Twitter) deze week aangekondigd dat Summer Game Fest volgend jaar weer doorgaat.

Het evenement van journalist en presentator Geoff Keighley werd in 2020 voor het eerst georganiseerd om het gemis van E3, dat verviel in verband met de coronapandemie, op te vangen. Sindsdien wordt het jaarlijks gehouden. Het evenement gaat van start met een live show met aankondigingen en trailers, en een selectie van wereldwijde journalisten kan meestal in dezelfde week aan de slag met een aantal demo's. Andere persconferenties, van bijvoorbeeld Xbox, worden ook als onderdeel van Summer Game Fest gezien.

Overigens lijkt de aankondiging geen toeval: op dezelfde dag kondigde E3-organisator ESA aan dat E3 volgend jaar in ieder geval niet in het LA Convention Center wordt gehouden en dat de beurs in 2025 een make-over moet ondergaan, wat doet vermoeden dat de gamebeurs komend jaar niet doorgaat of in uitgeklede vorm terugkeert. Dit jaar stond E3 eigenlijk ook de planning, maar de beurs werd geannuleerd, onder andere doordat de meeste grote uitgevers het lieten afweten.

Voordat Summer Game Fest volgend jaar juni wordt gehouden, organiseert Keighley zoals gebruikelijk in december eerst The Game Awards. Naast dat er prijzen worden uitgereikt aan de beste games van het jaar, worden daar vaak ook nieuwe spellen en trailers getoond.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou